Onze opleidingen

I-Diverso biedt heel wat opleidingen op maat van jouw medewerkers en jouw bedrijf.

Praktijkgerichte, hands-on trainingen voor het versterken van 21e-eeuwse vaardigheden, zoals samenwerken in een divers team, digitale vaardigheden, taalvaardigheid, … De opleidingen zijn er zowel voor medewerkers als voor leidinggevenden.

Hier komt de subtitel...
Groei door Leiderschap, Diversiteit & Communicatie: Workshops in West-Vlaanderen deze Herfst

Groei door Leiderschap, Diversiteit & Communicatie: Workshops in West-Vlaanderen deze Herfst

Lees meer
Mentoropleiding Sint-Niklaas 17 & 24 oktober

Mentoropleiding Sint-Niklaas 17 & 24 oktober

Leer cruciale mentorvaardigheden: begeleid collega’s effectief, begrijp diverse leerstijlen en coach met impact.

Lees meer
Toegankelijke communicatie met geweldloze taal (empathiemotor) - Rumbeke, 5 september

Toegankelijke communicatie met geweldloze taal (empathiemotor) – Rumbeke, 5 september

Wil je met meer begrip, respect en empathie communiceren? Stap in de ‘Empathiemotor’! In deze training leer je hoe je geweldloze communicatietechnieken kunt toepassen om een meer toegankelijke manier van communiceren te bevorderen.

Lees meer
Optimaliseren functionerings- en evaluatiegesprekken - Rumbeke, 4 oktober

Optimaliseren functionerings- en evaluatiegesprekken – Rumbeke, 4 oktober

Wil je leren hoe je functionerings- en evaluatiegesprekken kunt voeren die constructief zijn en bijdragen aan de groei en ontwikkeling van je teamleden? Ontdek onze opleiding Groeigesprekken!

Lees meer
Leiderschap in elke setting- Rumbeke, 13 september

Leiderschap in elke setting- Rumbeke, 13 september

Wil je jouw leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau tillen en effectiever worden in het aansturen van diverse teams? Ontdek onze opleiding ‘Leiderschap in elke setting’.

Lees meer
Tiktak versus Tiktok – Jong talent vinden én behouden op je werkvloer, Rumbeke - 3/09

Tiktak versus Tiktok – Jong talent vinden én behouden op je werkvloer, Rumbeke – 3/09

Wil je de generatiekloof op de werkvloer overbruggen en een inclusieve en productieve werkomgeving creëren? Ontdek onze opleiding Tik Tak tot Tik Tok.

Lees meer
Coachingskompas: navigeren op de diverse werkvloer - Rumbeke, 18 oktober

Coachingskompas: navigeren op de diverse werkvloer – Rumbeke, 18 oktober

Ben je op zoek naar een opleiding die je voorziet van essentiële coachingstechnieken om individuele groei en teamontwikkeling te stimuleren? Dan is onze coachingstechnieken opleiding op jouw maat!

Lees meer
Cultuurkompas: diversiteit op de werkvloer -  Rumbeke, 17 september

Cultuurkompas: diversiteit op de werkvloer – Rumbeke, 17 september

Navigeer jij en je team door een diverse werkomgeving met verschillende culturele achtergronden? Onze opleiding Cultuurkompas biedt de ideale oplossing!

Lees meer
Communicatie met anderstalige medewerkers -Rumbeke, 15/10

Communicatie met anderstalige medewerkers -Rumbeke, 15/10

Op zoek naar een effectieve manier om de communicatie te verbeteren binnen jouw meertalige team? Ontdek onze opleiding Communicatie met anderstalige collega’s.

Lees meer
Creëer een groeicultuur met feedbackgebruik - Rumbeke, 16 september

Creëer een groeicultuur met feedbackgebruik – Rumbeke, 16 september”

Nieuwsgierig naar hoe je de feedbackcultuur binnen jouw organisatie naar een hoger niveau kunt tillen? Onze opleiding rond feedback biedt de perfecte oplossing!

Lees meer
Word een coachend leider: Workshop in Turnhout

Word een coachend leider: Workshop in Turnhout

Deze training ondersteunt jou bij het gezamenlijk ontwikkelen met je team als leidinggevende.

Lees meer

Onze succesverhalen

De opleiding was een meerwaarde voor onze anderstalige medewerkers. Er werden verschillende formulieren (evaluatie/ tevredenheidsmeting) stap voor stap overlopen zodat deze toegankelijker zijn geworden. Daarnaast werden ook maaltijden/ afspraken/ coronaregels besproken en overlopen. Er was ook voldoende ruimte voor eigen inbreng. Het enthousiasme waarmee Hinde deze opleiding bracht, was zeer fijn om te zien. 
Werkhuizen MIN – Taalcoaching in groep
Werkhuizen MIN - Taalcoaching in groep
Taalcoaching maakt ECHT een verschil in de betrokkenheid van anderstalige werknemers.
Nele Maris – Tuinbouwbedrijf Dirk Maris – Taalcoaching
Nele Maris - Tuinbouwbedrijf Dirk Maris - Taalcoaching
Wij zijn heel tevreden over de samenwerking met I-Diverso voor jobcoaching op de werkvloer. Dit is echt een waardevol instrument om medewerkers op maat te kunnen ondersteunen bij hun specifieke coachingvragen. De gesprekken aan de hand van een actieplan leveren meer op dan we hadden durven hopen: elke medewerker die deelnam heeft stappen vooruit gezet en ook als onderneming leren we hieruit om structurele pijnpunten aan te pakken en het werk duurzaam te houden voor iedereen.
An Dries HR & CSR manager – Orakel Group – Jobcoaching
An Dries HR & CSR manager - Orakel Group - Jobcoaching
Dankzij deze individuele coaching is de werknemer zijn zelfvertrouwen en professionele houding enorm positief gegroeid!
Sofie Verhoeven (Consulent) – Dienstenthuis – Jobcoaching
Sofie Verhoeven (Consulent) - Dienstenthuis - Jobcoaching

Coachee Nazanin – Bakker Belgium NV – Meerwaarde taalcoaching
Coachee Nazanin - Bakker Belgium NV - Meerwaarde taalcoaching
Hoe AppliTek de jobcoaching door onze I-Diverso coach ervaart: Prettig, ongecompliceerd, to the point, waardevolle adviezen en suggesties voor zaken waar wij in de dagelijkse praktijk tegen aan lopen.
Toon Streppel (CEO) – AppliTek – Jobcoaching
Toon Streppel (CEO) - AppliTek - Jobcoaching
Auria tracht echt in te werken op diversiteit op verschillende gebieden. Zo werken wij met meerdere partners samen om tot dat doel te komen. Wij geven medewerkers Nederlandse lessen waar nodig, wij nemen stagiares aan en trachten nauw samen te werken met I-Diverso, synkroon en VDAB. 
Lieselotte Dauwen (HR-coördinator) – Auria Solutions – Inzet op inclusief ondernemen
Lieselotte Dauwen (HR-coördinator) - Auria Solutions - Inzet op inclusief ondernemen
We zijn al jaren klant bij I-Diverso. Taalcoaching voor anderstalige medewerkers is een win-win voor alle partijen. De medewerkers bloeien open, het zelfvertrouwen om de taal te spreken groeit enorm. Het Nederlands is erg belangrijk voor de medewerkers van GZA Zorg en wonen. De woon- zorgcentra zijn namelijk plekken waar mensen echt wonen.
Als werkgever leer je ook veel bij. Je staat er niet altijd bij stil. Maar een job-en taalcoach maakt ons alert op onze eigen gewoonten en drempels. Ook als werkgever kan je door kleine aanpassingen te doen mensen over de streep trekken om Nederlands te durven spreken.
Leen Stas – manager GZA Zorg en wonen over job-taalcoaching
Leen Stas - manager GZA Zorg en wonen over job-taalcoaching
Dankzij de job- en taalcoaching beheerst onze werknemer de Nederlandse taal beter en merken we dat hij meer zelfvertrouwen heeft gekregen. Hierdoor kan hij zijn functie beter uitvoeren (bv: telefoneren) en heeft hij zich beter in het team kunnen integreren.
Geert Dijckmans – HR verantwoordelijke van Group Martens – job-en taalcoaching
Geert Dijckmans - HR verantwoordelijke van Group Martens - job-en taalcoaching
Door het geven van een reeks conversatietafels heeft I-Diverso onze Franstalige bewakingsagenten op de luchthaven op een positieve en aangename manier laten kennismaken met de Nederlandse taal. Onze agenten kregen praktische tools aangereikt om verder op zoek te gaan naar Nederlandse taalstimulatie waardoor ze geprikkeld zijn om hier verder mee aan de slag te gaan. 
Astrid Van Bilsen – HR Officer Aviation G4S Belgium / luchthaven Zaventem – Conversatietafels
Astrid Van Bilsen - HR Officer Aviation G4S Belgium / luchthaven Zaventem - Conversatietafels
Ik vond het top op welke manier er werd lesgegeven, een zeer goeie mix tussen theorie, voorbeelden en oefeningen. Bedankt voor de vele tips en tricks die me verder helpen groeien in mijn functie als leidinggevende. Ik kan de cursus alleen maar aanbevelen.  Niet alleen voor beginnende leidinggevenden maar zeker ook mensen die al meer ervaring hebben kunnen nog iets op steken. 
Tom Lannoy – Supervisor BEP EUROPE NV – opleiding Coachend leidinggeven
Tom Lannoy - Supervisor BEP EUROPE NV - opleiding Coachend leidinggeven
Wij hebben zeer veel allochtone medewerkers waarvan de kennis van de Nederlandse taal vrij beperkt is, zowel mondeling als schriftelijk.
We zijn gestart met job- en taalcoaching op de werkvloer omdat wij van mening zijn dat, zeker m.b.t. voedselveiligheid, en veiligheid in het algemeen, onze medewerkers ten minste een basiskennis moeten hebben van het Nederlands. Dit zal hen op termijn ook helpen om nog beter te integreren in de maatschappij.
Mijn voorgangster HR manager had reeds in het verleden contact met de job- en taalcoaches van I-Diverso. Ik heb de draad terug opgepakt na een kennismakingsgesprek met  één van de coaches van I-Diverso. We hebben de samenwerking als zeer positief ervaren. We merken dat het voor medewerkers bv. makkelijker is om hun functioneringsgesprek voor te bereiden aangezien we dit formulier op maat aangepast hebben.
Medewerkers krijgen hierdoor ook meer zelfvertrouwen om dingen uit te spreken. Ik zou job –en  taalcoaching absoluut aanraden aan andere bedrijven. Al is het maar om medewerkers te kans te bieden om zich ook bij de (nieuwe) werkgever goed te kunnen integreren.  Voor sommigen is de taalcoaching een eerste stap, die naar een mogelijke Nederlandse taalopleiding leidt
Caroline Vranken – HR manager Guenther Bakeries Belgium
Caroline Vranken - HR manager Guenther Bakeries Belgium
Een op maat gemaakte workshop vertrekkende vanuit de ervaringen die onze ploegbazen opdeden, zorgde voor een vlotte vertaling naar de eigen werkvloer. Zo kwamen we heel concreet tot wat er op de werkvloer leeft en weten we ook waar we als organisatie verder mee aan de slag kunnen gaan. Ook onze ploegbazen kregen meer inzicht in hoe communiceren met teamleden en hoe motiveren van teamleden. 
Renotec – Workshop ploegbazen
Renotec - Workshop ploegbazen

Dit vind jij ook misschien interessant?

UitgelichtAndrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

Andrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

In deze aflevering verkennen we Duo For A Job, waar jongeren met een migratieachtergrond worden gekoppeld aan ervaren professionals om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Lees meer
UitgelichtInclusief ondernemen met financiële steun van de overheid

Inclusief ondernemen met financiële steun van de overheid

Ben je als ondernemer overtuigd van de meerwaarde van een diverse en inclusieve werkomgeving? Nu is er een programma dat je helpt om werknemers met unieke talenten en behoeften te verwelkomen: Individueel Maatwerk.

Lees meer
UitgelichtKatherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

Katherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

In dit boeiende gesprek deelt Katherina Swings, de creatieve kracht achter CoWings, haar visie op inclusief leiderschap en de impact van zorgzame communicatie op het bouwen van een empathische samenleving.

Lees meer
UitgelichtLaat je vacature niet opbranden

Laat je vacature niet opbranden

Een veelgemaakte fout? Vacatures verspreiden zonder dat ze een vuurtje doen branden in het hart van potentiële kandidaten.

Lees meer
UitgelichtLaila Ekchouchou over Switching Talent

Laila Ekchouchou over Switching Talent

Bart en Laila gaan in gesprek over het unieke project Switching Talent, de invloed van leerkrachten, en een frisse kijk op leren!

Lees meer
UitgelichtWilliam Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

William Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

Bart Wuyts en William Boeva duiken in deze aflevering in het thema inclusie, van onderwijs tot tewerkstelling, met een mix van humor en serieuze uitwisselingen.

Lees meer

Onze andere diensten

HR – beleid & ondersteuning

Geef jouw bedrijf een inclusieve boost! Ontvang deskundig advies en ondersteuning voor een inclusief personeelsbeleid, afgestemd op jouw onderneming. Van werving tot re-integratie. Doe nu de gratis HR Scan!

Lees meer

Diversiteit op de werkvloer

Bouw met ons aan een inclusief diversiteitsbeleid dat praktisch en direct toepasbaar is. Van communicatietools voor leidinggevenden tot ondersteuning bij teamdiversiteit, met eenvoudige aanpassingen en individueel maatwerk laten we elke werknemer floreren in jouw bedrijf. Ontdek de kracht van inclusiviteit met onze praktische oplossingen.

Lees meer

Coaching & begeleiding

Ontdek effectieve wervingskanalen, maak vacatures toegankelijk en ontvang ondersteuning met overheidspremies. Versterk onboarding, behoud talent met een strategisch loopbaanpad en een sterk retentiebeleid. Ondersteun succesvolle re-integratie na afwezigheid. Versterk jouw bedrijf met I-Diverso!

Lees meer