Katherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

 

In dit gesprek bespreekt Katherina Swings, docent en oprichter van CoWings, haar benadering van inclusief leiderschap en de invloed van zorgzame communicatie op een empathische samenleving. Ze deelt haar reis van rechtenstudie naar HR en vervolgens naar haar focus op diversiteit en inclusie. Katherina benadrukt het belang van het creëren van ’treasure hunting’ in plaats van ‘headhunting’ in werving en selectie. Ze bespreekt ook de noodzaak van bewustwording rond vooroordelen en stereotypen, en de kracht van Ubuntu, een Afrikaanse filosofie die het belang van gemeenschap en verbondenheid benadrukt.

Gerelateerde posts

UitgelichtWilliam Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

William Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

Bart Wuyts en William Boeva duiken in deze aflevering in het thema inclusie, van onderwijs tot tewerkstelling, met een mix van humor en serieuze uitwisselingen.

Lees meer
UitgelichtLaila Ekchouchou over Switching Talent

Laila Ekchouchou over Switching Talent

Bart en Laila gaan in gesprek over het unieke project Switching Talent, de invloed van leerkrachten, en een frisse kijk op leren!

Lees meer
UitgelichtAndrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

Andrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

In deze aflevering verkennen we Duo For A Job, waar jongeren met een migratieachtergrond worden gekoppeld aan ervaren professionals om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Lees meer