Coaching & begeleiding

I-Diverso beschikt over een ruim ondersteuningsaanbod om de (re-)integratie van (nieuwe) werknemers op de werkvloer te bevorderen en duurzame tewerkstelling mogelijk te maken.

Hier komt de subtitel...

Jobcoaching

Jobcoaching heeft als doel om nieuwe medewerkers vlot te laten integreren op de werkvloer of medewerkers die langer in dienst zijn of te helpen omgaan met veranderingen in de organisatie.  

De coaching kan in verschillende situaties ingezet worden (ontwikkeling soft skills, werkbaar werk, jobrotatie, re-integratie, stressgerelateerd,…) 

De coach richt zich op de werknemer en betrekt collega’s en de werkgever. De focus ligt niet zozeer op het aanleren van technische vaardigheden. Men werkt aan motivatie, werkattitude, communicatieve vaardigheden en het overwinnen van drempels en randvoorwaarden die duurzame tewerkstelling in de weg staan. De medewerker zich goed laten voelen in die tewerkstelling met kwalitatief werk als resultaat is zin van jobcoaching. 

Overwinnen van taalbarrières met taalcoaching  

Naast integratie op de werkvloer, ligt de focus bij taalcoaching vooral op het overwinnen van taalbarrières op de werkplek. De coach stimuleert de (nieuwe) medewerker om Nederlands te leren en te praten. Hij vereenvoudigt werkinstructies, maakt vaktechnisch jargon begrijpbaar en stelt voor de medewerker een taalactieplan op met hierin de te zetten stappen om het Nederlands zo goed mogelijk te beheersen zowel op het werk als thuis. 

Gespecialiseerde Jobcoaching (GJC)

Onze gespecialiseerde jobcoaching is een kosteloze dienstverlening voor medewerkers die langer dan een jaar in dienst zijn. Deze jobcoaching biedt specifieke begeleiding voor medewerkers die te maken hebben met gezondheidsproblemen, drempels ervaren op het werk of voor medewerkers die terugkeren na langdurige ziekte.

In deze coaching pakken we loopbaanuitdagingen aan, herstellen we de motivatie en bevorderen we kwalitetitsvol werk.

Ontdek op maat gemaakte oplossingen voor functioneringsuitdagingen en bied ondersteuning aan werknemers, teams en hun leidinggevenden.

Coaching bij re-integratie 

I-Diverso helpt bij het verloop van het re-integratietraject en kan zowel voor werkgevers als werknemers een rol spelen. We bekijken mogelijke aanpassingen en ondersteuningsmogelijkheden op de werkvloer. We informeren over de rechten/plichten en ondersteunen hierin. 

We hanteren een uniek 8-stappenplan waarin we werken aan o.a. inzicht, competentieversterking en terugvalpreventie. Zo is re-integratie na bijvoorbeeld burn-out, kanker, langdurige ziekte of een arbeidsongeval mogelijk. 

WAT IS ONZE MEERWAARDE? 

  • Administratieve ondersteuning (aanvraag premies, erkenningen, verplichtingen ziekenfonds…) 
  • Traject op maat van alle betrokken partijen 
  • Expertise in stress en burn-out coaching
  • Stay in touch benadering 
  • Complementair of aanvullend met Terug Naar Werk coördinator van mutualiteit 

Een werknemer die dreigt uit te vallen? Een jobcoach staat ter beschikking. De coach reflecteert met de werknemer over de huidige situatie van werk en welzijn en zoekt samen naar handvaten om hier beter mee om te gaan. 

Een werknemer die uitgevallen is? Als werkgever kijk je tijdig vooruit op een warme terugkomst van de medewerker. Wat is er nodig om in de beste omstandigheden werk te hervatten? 

Om een goede werkhervatting te verwezenlijken, is een vast stramien ‘hoe om te gaan met langdurig zieken’ geen overbodige luxe. Hoe houden we contact, wie neemt er contact op… Bij het opstellen van zo’n retentiebeleid ondersteunen we je onderneming graag. De werknemer  en werkgever begeleiden we bij herstart en beoogde (in)formele re-integratie inspanningen. 

Ga in gesprek

Of maak hier een afspraak met één van onze accountmanagers voor een eerste kennismakingsgesprek.

Onze andere diensten

HR – beleid & ondersteuning

Geef jouw bedrijf een inclusieve boost! Ontvang deskundig advies en ondersteuning voor een inclusief personeelsbeleid, afgestemd op jouw onderneming. Van werving tot re-integratie. Doe nu de gratis HR Scan!

Lees meer

Diversiteit op de werkvloer

Bouw met ons aan een inclusief diversiteitsbeleid dat praktisch en direct toepasbaar is. Van communicatietools voor leidinggevenden tot ondersteuning bij teamdiversiteit, met eenvoudige aanpassingen en individueel maatwerk laten we elke werknemer floreren in jouw bedrijf. Ontdek de kracht van inclusiviteit met onze praktische oplossingen.

Lees meer

Individuele & Team opleidingen

Ontketen het potentieel van jouw team met (op maat gemaakte) trainingen van I-Diverso. Van praktijkgerichte 21e-eeuwse vaardigheden, zoals diversiteit in teamwerk, digitale bekwaamheden tot taalvaardigheid, onze hands-on opleidingen zijn ontworpen voor zowel medewerkers als leidinggevenden. Ontdek de mogelijkheden voor financiële steun uit vormings- en sectorfondsen, waarbij wij moeiteloos onze weg vinden dankzij sterke samenwerkingen.

Lees meer

What’s New

UitgelichtHoe creëer je nieuwe kansen voor medewerkers die niet meer mee kunnen in hun nieuwe job?

Hoe creëer je nieuwe kansen voor medewerkers die niet meer mee kunnen in hun nieuwe job?

Concrete case waar I-Diverso samenwerkte met stad Geel voor inclusief jobdesign.

Lees meer
UitgelichtCoachend leidinggeven

Coachend leidinggeven

Deze training ondersteunt jou bij het gezamenlijk ontwikkelen met je team als leidinggevende.

Lees meer
UitgelichtKatherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

Katherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

In dit boeiende gesprek deelt Katherina Swings, de creatieve kracht achter CoWings, haar visie op inclusief leiderschap en de impact van zorgzame communicatie op het bouwen van een empathische samenleving.

Lees meer