William Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

 

In deze aflevering gaan Bart Wuyts en William Boeva in gesprek over inclusie: wat er beter kan in het onderwijs, in wetten en decreten, in tewerkstelling. Humor komt aan bod, maar ook mensenrechtenschendingen en hoe we in interactie met elkaar niet te snel kwaad moeten worden. Stel jezelf de vraag hoeveel mensen je kent die een beperking hebben, en die geen familie zijn. En luister naar deze boeiende aflevering!

Gerelateerde posts

UitgelichtLet's talk about work - Mounir Samuel over taal en diversvaardige tewerkstelling

Let’s talk about work – Mounir Samuel over taal en diversvaardige tewerkstelling

Mounir Samuel bespreekt in deze aflevering hoe taal tot uitsluiting kan leiden en pleit in zijn boek ‘Je Mag Ook Niets Meer Zeggen’ voor diversvaardige communicatie. Hij benadrukt het belang van een gelijkwaardige samenleving en deelt concrete inzichten om systematische uitsluitingen te doorbreken, zowel op de werkvloer als in de maatschappij.

Lees meer
UitgelichtAndrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

Andrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

In deze aflevering verkennen we Duo For A Job, waar jongeren met een migratieachtergrond worden gekoppeld aan ervaren professionals om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Lees meer
UitgelichtLaila Ekchouchou over Switching Talent

Laila Ekchouchou over Switching Talent

Bart en Laila gaan in gesprek over het unieke project Switching Talent, de invloed van leerkrachten, en een frisse kijk op leren!

Lees meer
UitgelichtKatherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

Katherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

In dit boeiende gesprek deelt Katherina Swings, de creatieve kracht achter CoWings, haar visie op inclusief leiderschap en de impact van zorgzame communicatie op het bouwen van een empathische samenleving.

Lees meer