Frequently Asked Questions

Waarvoor kan ik als bedrijf beroep doen in het project ‘Schakels naar inclusief ondernemen 3.0’, mede gefinancierd door Europa WSE?

Ontdek “Schakels naar Inclusief Ondernemen 3.0” – jouw route naar een inclusieve bedrijfscultuur! Laat onze toegewijde I-Diverso inclusiearchitect je organisatie begeleiden naar groei, inclusie, en behoud van talent. Samen stellen we concrete doelen op en creëren we een actieplan op maat. Dankzij het Europees WSE-budget kunnen we kosteloze ondersteuning bieden tijdens de uitvoeringsfase. Ook een deelname aan één van onze opleidingen of webinars, kan kosteloos dankzij de tussenkomst van Europa WSE. Optimaliseer je bedrijf en maak inclusie mogelijk op je werkvloer – start vandaag nog en vul de HR-scan in!

Welke subsidies bestaan er als ik iemand met een moeilijke toegang tot de arbeidsmarkt wil aanwerven?

De overheid geeft verschillende subsidies als je mensen met een moeilijke toegang tot de arbeidsmarkt tewerktstelt. Die premie heet ook wel een doelgroepvermindering. Het gaat onder andere over subsidies voor:

 • Personen zonder recente duurzame werkervaring
 • Laaggeschoolde jongeren
 • Oudere werkende werknermers
 • Personen met een arbeidsbeperking en/of gezondheidsproblemen

Door al die verschillende en snel veranderende subsidies is het vaak moeilijk om door de bomen nog het bos te zien. I-Diverso heeft de kennis en ervaring om dit samen met jou uit te zoeken. Opnieuw een win-win- situatie: je geeft talent een kans in jouw bedrijf, in ruil krijg je extra steun van de overheid.

Wat is de kostprijs van jullie dienstverlening?

Dat varieert. Wij zijn goed op de hoogte welke premies er zijn, van tussenkomsten van sectorfondsen tot subsidies van de overheid. Zo zijn veel van onze acties bijvoorbeeld mede gefinancierd door Europa WSE, zijn we erkend via de KMO-portefeuille en kan je ons ook inschakelen met werkbaarheidscheques. Zo kunnen wij onze eersteklas diensten aanbieden aan de scherpst mogelijke prijs.

Hoe kan ik taalcoaching aanvragen?

Heel eenvoudig. Bel of mail ons. Wij nemen contact op met VDAB en wij regelen alles. Volgende stap? Een kennismakingsgesprek om te polsen naar de noden van jouw werknemers. Zo maken we praktische afspraken over het verloop en de aanpak van de coaching.

Bieden jullie ook loopbaanbegeleiding aan?

Ja! Dit verloopt via één van onze moederorganisaties WEB Werkt. Je neemt best contact met hen voor een eerste kennismakingsgesprek. Tijdens de loopbaanbeleiding gaan ervaren coaches met jou aan de slag.

Prioriteit: jouw persoonlijke zoektocht naar wie je bent, wat je kan en waar je naartoe wil. Niet alleen krijg je inzicht in je sterke eigenschappen, je verkent ook

nieuwe invalshoeken, je ontdekt verborgen talenten en je verstevigt je positie op de arbeidsmarkt.

Samen met de coach bouw je aan een persoonlijk ontwikkelingsplan, dat voor jou de weg uitstippelt en een nieuwe, verfrissende wending geeft aan je loopbaan.

Iedere begeleiding is een traject op maat. Omdat het belangrijk is dat je met de coach een klik voelt, is het eerste kennismakingsgesprek volledig vrijblijvend en gratis.

De loopbaancheques van VDAB maken het traject bovendien financieel interessant. Voor 4 sessies van 1 uur betaal je slechts 40 euro.

Kunnen jullie ook helpen vacatures invullen?

Zeker. De moederbedrijven WEB Werkt en Groep Intro begeleiden duizenden werkzoekenden per jaar. Dankzij intensieve begeleiding naar werk vinden wij passende kandidaten voor de meest uiteenlopende uitvoerende jobs; onder andere

 • productiebedrijven,
 • schoonmaakbedrijven,
 • rusthuizen,
 • ziekenhuizen,
 • scholen,
 • maatwerkbedrijven,
 • en nog veel meer….

Zonder enige verplichting én volledig gratis zorgen wij voor één of meerdere kandidaten.

Dankzij intensieve begeleiding kennen wij onze mensen én kunnen wij hun competenties correct inschatten. Deze gratis service omvat bovendien drie maanden nazorg waarbij we de integratie van uw nieuwe medewerker persoonlijk opvolgen en ondersteunen.

Zo zoeken we samen met u naar de meest geschikte tewerkstellingsmaatregel of opleidingsmogelijkheden.