Bij loopbaanbegeleiding word je professioneel ondersteund op maat van jouw behoeftes en situatie. Naar aanleiding van een loopbaanvraag die je hebt, word je ondersteund bij het nemen van loopbaankeuzes en -beslissingen.

Waarvoor kan je terecht bij loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is een proces waarbij het ontdekken, versterken of ontwikkelen van je loopbaancompetenties centraal staat zodat je nu en in de toekomst je loopbaan zelf actiever kan beheren en je positie op de arbeidsmarkt kan versterken. Loopbaanbegeleiding resulteert altijd in het opstellen van een persoonlijk ontwikkelplan en heeft een impact op je inzetbaarheid en flexibiliteit op de arbeidsmarkt.

 

Wat kan ik verwachten?

Vrijblijvend gesprek: zo kan inschatten of het centrum en de loopbaanbegeleider bij jou passen of niet.

4 of 8 uur loopbaanbegeleiding waarbij je volgende fases doorloopt:

  • Loopbaandoel vastleggen: wat motiveert je en welke jobs passen bij je? Via oefeningen en opdrachten krijg je inzicht in je competenties en wat je belangrijk of minder belangrijk vindt.
  • Opmaak van een persoonlijk ontwikkelplan. In je plan geef je aan welke stappen je moet ondernemen om je loopbaandoel te bereiken.
  • Uitvoeren en bijsturing van je ontwikkelplan.
  • Nazorg

Loopbaancheques aanvragen

1 loopbaancheques kost 40€.

Alles over het aanvragen van loopbaancheques kan je op de VDAB website vinden via deze link

Ook de werkgever kan tussenkomen in deze kosten. Tijdens de loopbaanbegeleiding worden je gegevens wel strikt vertrouwelijk behandeld. Dit wil onder meer zeggen dat er geen uitwisseling is met  je werkgever over je begeleiding of de inhoud van je begeleiding

 

Vragen of klachten?

Interesse in of vragen rond loopbaanbegeleiding? Contacteer Griet Van Dyck.

tel: 014/46 27 19 of 0488 337 050

mail: grietv@i-diverso.be

 

Hier vindt u onze klachtenprocedure