Let’s talk about work – Nicky Dries over de toekomst van werk en constructief pessimisme

In deze boeiende aflevering duiken we in de complexe wereld van de toekomst van werk met professor Nicky Dries. Ze deelt haar perspectieven op de impact van technologie, zoals artificiële intelligentie, en de noodzaak van een kritische blik op optimistische voorspellingen. Professor Dries benadrukt het belang van collectieve actie en de kracht van vereniging in het vormgeven van een arbeidsmarkt die inclusief en rechtvaardig is. Haar visie op ‘constructief pessimisme’ daagt ons uit om voorbij de status quo te denken en te streven naar een arbeidstoekomst die iedereen ten goede komt. Een must-listen voor iedereen die geïnteresseerd is in de sociale en democratische aspecten van werk in de nabije toekomst.

Misschien ook interessant voor jou

Hier komt de content…
UitgelichtAndrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

Andrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

In deze aflevering verkennen we Duo For A Job, waar jongeren met een migratieachtergrond worden gekoppeld aan ervaren professionals om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Lees meer
UitgelichtKatherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

Katherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

In dit boeiende gesprek deelt Katherina Swings, de creatieve kracht achter CoWings, haar visie op inclusief leiderschap en de impact van zorgzame communicatie op het bouwen van een empathische samenleving.

Lees meer
UitgelichtLaila Ekchouchou over Switching Talent

Laila Ekchouchou over Switching Talent

Bart en Laila gaan in gesprek over het unieke project Switching Talent, de invloed van leerkrachten, en een frisse kijk op leren!

Lees meer
UitgelichtWilliam Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

William Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

Bart Wuyts en William Boeva duiken in deze aflevering in het thema inclusie, van onderwijs tot tewerkstelling, met een mix van humor en serieuze uitwisselingen.

Lees meer