Let’s talk about work – Sharon Augustus over normdenken, inclusie en instroom in België en Nederland

Sharon Augustus is instroom experte inclusie en diversiteit bij de gemeente Eindhoven. Sharon woonde en werkte in Vlaanderen én in Nederland en biedt ons een helder perspectief op hoe de context in beide landen ‘mijlenver anders’ is en hoe langer hoe minder vergelijkbaar. Het gesprek gaat over levensduurte, solidariteit versus ieder voor zich, de plaats en rol van het middenveld, relativiteit van cijfers (is in Nederland ‘iedereen aan de slag’ of zit dat toch wat genuanceerder?), de tot kunst verheven unconscious bias die toekomstvoorspellende eigenschappen toedicht aan criteria die er niet toe doen. Kortom: een gesprek met een rasechte millennial over allesbehalve koetjes en kalfjes en met de nodige kippenvelmomenten.

Misschien ook interessant voor jou

Hier komt de content…
UitgelichtAndrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

Andrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

In deze aflevering verkennen we Duo For A Job, waar jongeren met een migratieachtergrond worden gekoppeld aan ervaren professionals om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Lees meer
UitgelichtKatherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

Katherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

In dit boeiende gesprek deelt Katherina Swings, de creatieve kracht achter CoWings, haar visie op inclusief leiderschap en de impact van zorgzame communicatie op het bouwen van een empathische samenleving.

Lees meer
UitgelichtLaila Ekchouchou over Switching Talent

Laila Ekchouchou over Switching Talent

Bart en Laila gaan in gesprek over het unieke project Switching Talent, de invloed van leerkrachten, en een frisse kijk op leren!

Lees meer
UitgelichtWilliam Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

William Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

Bart Wuyts en William Boeva duiken in deze aflevering in het thema inclusie, van onderwijs tot tewerkstelling, met een mix van humor en serieuze uitwisselingen.

Lees meer