Coaching op maat

I-Diverso beschikt over een ruim ondersteuningsaanbod om de (re-)integratie van (nieuwe) werknemers op de werkvloer te bevorderen en duurzame tewerkstelling mogelijk te maken.

Jobcoaching

Jobcoaching heeft als doel om nieuwe medewerkers vlot te laten integreren op de werkvloer of medewerkers die langer in dienst zijn, te helpen omgaan met veranderingen in de  organisatie. De coaching kan in verschillende situaties ingezet worden (ontwikkeling soft skills, werkbaar werk, jobrotatie, re-integratie, stressgerelateerd,…)

De coach richt zich op de werknemer en betrekt collega’s en de werkgever. De focus ligt niet zozeer op het aanleren van technische vaardigheden. Men werkt aan motivatie, werkattitude, communicatieve vaardigheden en het overwinnen van drempels en randvoorwaarden die duurzame tewerkstelling in de weg staan. De medewerker zich goed laten voelen in die tewerkstelling met kwalitatief werk als resultaat is zin van jobcoaching.

Taalcoaching: overwinnen van taalbarrières

Naast integratie op de werkvloer, ligt de focus bij taalcoaching vooral op het overwinnen van taalbarrières op de werkplek. De coach stimuleert de (nieuwe) medewerker om Nederlands te leren en te praten. Hij vereenvoudigt werkinstructies, maakt vaktechnisch jargon begrijpbaar en stelt voor de medewerker een taalactieplan op.

Werknemers Kingspan Insulation volgen taalles op de werkvloer: “Dit is de beste plaats om Nederlands te leren”

TURNHOUT – In het isolatiebedrijf Kingspan Insulation lopen achttien verschillende nationaliteiten rond. Onder het motto ‘wanneer communiceren een probleem wordt, moeten we ingrijpen’ slaat het bedrijf de handen in elkaar met ABVV en I-Diverso om de taalbarrière op de werkvloer weg te werken.

 

> Lees meer

Job- en taalcoaching vanuit tweeklantenbenadering

Niet alleen de werknemer, maar ook de direct leidinggevende wordt bij job- en taalcoaching betrokken. In onderlinge samenwerking, vanuit een tweeklantenbenadering, maakt de coach problemen op de werkvloer bespreekbaar, ruimt hij misverstanden uit de weg, stemt alle verwachtingen op mekaar af en geeft hierbij praktische tips & tricks. Want een vlotte communicatie en goede relatie tussen werknemer en werkgever verhogen niet alleen de arbeidstevredenheid, maar dragen ook bij aan het rendement.

Job-en taalcoaching individueel en/of collectief

We geloven in de kracht van één op één. Maar ook in groep wordt skills zoals spreekdurf gestimuleerd. Daarom bieden we ook collectieve (taal)ondersteuning aan of een combinatie van beide in een individueel traject met workshops.

🌱 Hoeveel kost job- en taalcoaching?

Elk coachingstraject is maatwerk, waarbij de coach vooraf afspraken maakt met de werkgever over het doel, de aanpak en de frequentie van de coaching. Dankzij subsidies van de Vlaamse overheid kan I-Diverso job- en taalcoaching in de meeste gevallen gratis aanbieden in het eerste jaar van tewerkstelling. Of jouw bedrijf of organisatie voor deze gratis dienstverlening in aanmerking komt, zoeken we graag voor je uit. Als er geen mogelijkheid is voor een gratis coaching, werken wij graag een offerte uit op maat en bekijken wij of er financieringsmogelijkheden zijn vanuit het sectorfonds. Aarzel dus niet om met ons contact op te nemen.

Zelf aan de slag met anderstaligen op de werkvloer?

Inspiratieboek boordevol tips & tricks over taalverwerving op de werkvloer, de methodiek van conversatietafels en werken met taalmeters en -peters.

> Lees meer

> Lees meer

Loopbaanbegeleiding: een boost voor je carrière

In tegenstelling tot bovenstaande coachings, vertrekt loopbaanbegeleiding niet vanuit de vraag van de werkgever, maar wel vanuit de werknemer. Wil jij als individu je eigen loopbaan in handen nemen en zelf je succesverhaal schrijven? Dan kan je bij WEB vzw terecht voor advies op maat. Lees meer

> Lees meer

Outplacement: professioneel advies met snelle doorstart

I-Diverso is gespecialiseerd in outplacement van werknemers in uitvoerende profielen. Dankzij ons breed netwerk van bedrijven en organisaties kunnen we heel vaak een snelle doorstart mogelijk maken. Onze coaches begeleiden alle fasen die in een klassiek traject van outplacement vervat zitten:

  • het emotionele verwerkingsproces
  • de oriëntatiefase
  • sollicitatieondersteuning