Let’s talk about work – Mounir Samuel over taal en diversvaardige tewerkstelling

In deze aflevering verkennen we de diepgaande visie van Mounir Samuel op het vormgeven van een diversvaardige samenleving. Samuel, wiens werk raakt aan politiek, cultuur, en diversiteit, nodigt ons uit tot een reflectie op hoe taal onze realiteit vormgeeft en uitsluit. Hij deelt inzichten uit zijn boek ‘Je Mag Ook Niets Meer Zeggen’, waarin hij pleit voor een diversvaardige benadering van communicatie, met het doel een meer gelijkwaardige wereld te creëren. Zijn verhaal benadrukt het belang van het erkennen en overbruggen van systematische uitsluitingen, en inspireert tot actie voor positieve verandering in de samenleving en op de werkvloer.

Misschien ook interessant voor jou

Hier komt de content…
UitgelichtAndrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

Andrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

In deze aflevering verkennen we Duo For A Job, waar jongeren met een migratieachtergrond worden gekoppeld aan ervaren professionals om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Lees meer
UitgelichtKatherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

Katherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

In dit boeiende gesprek deelt Katherina Swings, de creatieve kracht achter CoWings, haar visie op inclusief leiderschap en de impact van zorgzame communicatie op het bouwen van een empathische samenleving.

Lees meer
UitgelichtLaila Ekchouchou over Switching Talent

Laila Ekchouchou over Switching Talent

Bart en Laila gaan in gesprek over het unieke project Switching Talent, de invloed van leerkrachten, en een frisse kijk op leren!

Lees meer
UitgelichtWilliam Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

William Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

Bart Wuyts en William Boeva duiken in deze aflevering in het thema inclusie, van onderwijs tot tewerkstelling, met een mix van humor en serieuze uitwisselingen.

Lees meer