Let’s talk about work – Fatima Yassir over mensgericht ondernemen en de eerste stappen van jongeren in hun professionele leven

Fatima Yassir doet binnen Stichting Arbeid & Organisatie (SERV) onderzoek naar arbeidsmarktorganisatie-gerelateerde onderwerpen, en is freelancer bij UPOP. In dit gesprek wisselen Fatima en Bart Wuyts van gedachten over trends en ontwikkelingen in een krappe arbeidsmarkt op vlak van inclusief ondernemen en welke ondersteuning jonge werknemers verwachten. Komen ook aan bod: verschillende lagen van de lasagne, hoe managers en direct leidinggevenden ook een soort ouders zijn, en waarom het jammer is dat innovatie en ondernemerschap zo gecompartimentaliseerd zijn ondergebracht in veel bedrijven.

Misschien ook interessant voor jou

Hier komt de content…
UitgelichtAndrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

Andrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

In deze aflevering verkennen we Duo For A Job, waar jongeren met een migratieachtergrond worden gekoppeld aan ervaren professionals om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Lees meer
UitgelichtKatherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

Katherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

In dit boeiende gesprek deelt Katherina Swings, de creatieve kracht achter CoWings, haar visie op inclusief leiderschap en de impact van zorgzame communicatie op het bouwen van een empathische samenleving.

Lees meer
UitgelichtLaila Ekchouchou over Switching Talent

Laila Ekchouchou over Switching Talent

Bart en Laila gaan in gesprek over het unieke project Switching Talent, de invloed van leerkrachten, en een frisse kijk op leren!

Lees meer
UitgelichtWilliam Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

William Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

Bart Wuyts en William Boeva duiken in deze aflevering in het thema inclusie, van onderwijs tot tewerkstelling, met een mix van humor en serieuze uitwisselingen.

Lees meer