Let’s talk about work – Eline Cote over inclusie en gendergelijkheid in de wereld van de klassieke muziek

Eline Cote is professioneel muzikante en founder van het Virago Symphonic Orchestra – een all woman symfonisch orkest dat awareness creëert aangaande genderongelijkheid in de wereld van de klassieke muziek. Eline is gebeten door inclusie én door muziek en neemt ons in dit gesprek op meesterlijke wijze mee langs onderzoek en praktijk. Want de geschiedenis is altijd hard geweest voor vrouwen en de plaats die zij mochten innemen. Is dat vandaag nog zo? En kunnen rolmodellen het verschil maken?

 

Misschien ook interessant voor jou

Hier komt de content…
UitgelichtAndrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

Andrea Bardyn en Stef Heylen over Duo For A Job

In deze aflevering verkennen we Duo For A Job, waar jongeren met een migratieachtergrond worden gekoppeld aan ervaren professionals om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Lees meer
UitgelichtKatherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

Katherina Swings over Inclusive Leadership, het Pygmalion effect en Ubuntu

In dit boeiende gesprek deelt Katherina Swings, de creatieve kracht achter CoWings, haar visie op inclusief leiderschap en de impact van zorgzame communicatie op het bouwen van een empathische samenleving.

Lees meer
UitgelichtLaila Ekchouchou over Switching Talent

Laila Ekchouchou over Switching Talent

Bart en Laila gaan in gesprek over het unieke project Switching Talent, de invloed van leerkrachten, en een frisse kijk op leren!

Lees meer
UitgelichtWilliam Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

William Boeva over leven in gesubsidieerde segregatie

Bart Wuyts en William Boeva duiken in deze aflevering in het thema inclusie, van onderwijs tot tewerkstelling, met een mix van humor en serieuze uitwisselingen.

Lees meer