Pfizer’s inclusieve aanpak: een duurzaam engagement voor diversiteit en integratie

 

Meer info

Disclaimer: dit verhaal bewijst dat wanneer vrijwillig engagement  samenwerkt voor inclusie, de impact positief is voor de betrokken collega’s én de gehele organisatie

Ontdek de kracht van diversiteit voor succesvolle bedrijfsvoering! Pfizer Puurs, een toonaangevend farmaceutisch bedrijf, heeft zich volledig gecommitteerd aan inclusiviteit met het Refugee-programma in samenwerking met I-Diverso. Veertien vluchtelingen krijgen de unieke kans om waardevolle werkervaring op te doen in verschillende functies. Dit inspirerend initiatief toont niet alleen de impact van diversiteit op de bedrijfscultuur, maar is ook een strategie voor duurzaam succes als werkgever.

Taalondersteuning als brug naar zelfredzaamheid

De verschillende deelnemers aan het Refugee-programma bij Pfizer Puurs praten meestal Engels of hebben een basisniveau Nederlands, maar missen soms het specifiek vakjargon- of de communicatieve vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te functioneren op de werkvloer. Pfizer wendde zich tot I-Diverso voor taalondersteuning. Onze taalondersteuning legt de nadruk op zowel het aanleren van taalvaardigheden als het vergroten van de woordenschat met specifiek vakjargon.

Het fundamentele geloof in menselijke waardigheid

Pfizer gelooft in de intrinsieke waarde van elk individu. Ze benadrukken dat ieder mens het recht heeft om gezien, gehoord en verzorgd te worden. Dit ethisch gedreven perspectief vormt de kern van hun bedrijfscultuur en weerspiegelt zich in hun diverse initiatieven, zoals het Refugee-programma.

Ambassadeurs voor diversiteit: interne krachtbron

Hierbij vormt een groep toegewijde vrijwillige collega’s, die fungeren als ambassadeurs voor diversiteit, de drijvende kracht achter verschillende inclusieve initiatieven. Zij belichamen het principe van “Al ben je nog zo slim, al is je aanpak nog zo goed, als je alleen speelt, zul je altijd verliezen van een team” (Reid Hoffman)”. Hun inspanningen strekken zich uit tot het inspireren van site leaders om diversiteit te omarmen, waarbij het Refugee-programma dient als een tastbaar voorbeeld.

Al ben je nog zo slim, al is je aanpak nog zo goed, als je alleen speelt, zul je altijd verliezen van een team” (Reid Hoffman)

Diversiteit in werving en onboarding

Want iedereen bij Pfizer Puurs gaat mee in dit verhaal, van productiedirecteurs tot hiring managers en leidinggevenden. Zo begrijpt men dat diversiteit begint bij het wervingsproces. Hun vacatures zijn helder en onderstrepen de ondersteuning die kandidaten kunnen verwachten. Het eerste fysieke gesprek is laagdrempelig en staat los van taalbarrières. Voor  meertalige werknemers bieden ze administratieve ondersteuning en een onboarding die aansluit bij hun taalvaardigheden.

Technologische ondersteuning voor integratie

Pfizer maakt ook gebruik van digitale tools zoals de Pocketalk Translator, een draagbare stemvertaler, om documenten te vertalen. Zo stellen ze  meertalige medewerkers in staat essentiële informatie te begrijpen en bevorderen ze een soepele integratie.

Conclusie: een toewijding aan duurzame diversiteit

Pfizer en I-Diverso bewijzen dat diversiteit  geen  doel is, maar een continu proces van engagement en ondersteuning. Het Refugee-programma en andere initiatieven bij Pfizer benadrukken de positieve impact van inclusiviteit op individuen, teams en de organisatie als geheel. Als ondernemers kunnen we leren dat het koesteren van diversiteit niet alleen ethisch verantwoord is, maar ook een sleutel tot duurzaam succes in een wereld die steeds  verandert.

Gerelateerde posts

UitgelichtHoe creëer je nieuwe kansen voor medewerkers die niet meer mee kunnen in hun nieuwe job?

Hoe creëer je nieuwe kansen voor medewerkers die niet meer mee kunnen in hun nieuwe job?

Concrete case waar I-Diverso samenwerkte met stad Geel voor inclusief jobdesign.

Lees meer
UitgelichtInclusief ondernemen met financiële steun van de overheid

Inclusief ondernemen met financiële steun van de overheid

Ben je als ondernemer overtuigd van de meerwaarde van een diverse en inclusieve werkomgeving? Nu is er een programma dat je helpt om werknemers met unieke talenten en behoeften te verwelkomen: Individueel Maatwerk.

Lees meer