Lulu’s Catering: Warme bakkerij en versmarkt met hart voor mens en milieu

Lulu’s Catering is meer dan een warme bakkerij en versmarkt. Het is een plek waar mensen centraal staan, waar welzijn en werkplezier prioriteit hebben. Hier worden met passie en aandacht de lekkerste broodjes, salades en maaltijden bereid, allemaal in een setting waarin duurzaamheid hoog in het vaandel staat. 

Meer info
Afbeelding

Een vernieuwende aanpak in de horeca 

In tegenstelling tot de traditionele, vaak stressvolle werkomgeving in de horeca, hanteert Lulu Catering een vernieuwende aanpak die het welzijn van medewerkers centraal stelt. Waar vroeger het “altijd maar werken” regime de norm was, staat tegenwoordig een gezond werkklimaat en privéleven voorop. Lulu Catering heeft de focus verlegd van hard werken naar werken met hart voor het bedrijf, de maatschappij, de mensen en het verhaal dat zij willen delen. 

Het concept van ‘vrijheid, blijheid‘ krijgt een nieuwe dimensie. Medewerkers krijgen de verantwoordelijkheid voor hun eigen werktijden, wat niet alleen hun welzijn bevordert, maar ook de cohesie binnen het team versterkt. Door deze autonomie voelen medewerkers zich meer betrokken en nemen ze eigenaarschap over hun werk. Ze zijn zich bewust van de impact van hun keuzes op het team, wat bijdraagt aan een goede werkverdeling en een cultuur van respect en samenwerking. 

Door medewerkers de vrijheid te geven om hun shiften zelf in te vullen, bevordert het bedrijf ook een betere werk-privébalans. Dit leidt tot minder stress en een lager ziekteverzuim.

Zaakvoerder Jimmy Verstappen, die zelf de negatieve impact van stress op zijn gezondheid en gezin heeft ervaren, is een fervent voorstander van deze flexibiliteit. Hij gelooft dat het geven van meer vrijheid aan zijn team essentieel is voor hun welzijn. 

Zo zijn zondagen gereserveerd voor gezinnen van medewerkers, en zaterdagen neemt Jimmy de tijd voor zijn eigen  gezin 

Bovendien stimuleert Jimmy zijn team om actief mee te denken en bij te dragen aan de toekomst van de onderneming. Dit resulteerde in 100% betrokkenheid van het personeel bij de vernieuwing van de winkel en het concept. 

Duurzaamheid met aandacht 

Lulu’s Catering hecht veel waarde aan milieuvriendelijkheid. Hoewel slaatjes en vleeswaren ter plaatse in plastic worden verpakt, kan dit, mits correcte sortering, een milieuvriendelijker alternatief zijn dan bewerkt karton, waarvoor bomenkap en extra transport nodig zijn. 

Daarnaast worden de broodjes en maaltijden met veel aandacht en zorg bereid, met gebruik van verse, lokale producten. Zo geniet je niet alleen van een heerlijke en gezonde maaltijd, maar draag je ook bij aan een duurzamere toekomst, waarin voedseloverschotten worden beheerd door een goede opvolging van de houdbaarheid van producten. 

Jimmy draagt actief bij aan een duurzame voedselketen door het ‘Too Good To Go’-concept te omarmen. Door producten met een naderende houdbaarheidsdatum tegen aantrekkelijke kortingen aan te bieden, minimaliseert hij voedselverspilling. Daarnaast waarborgt hij de optimale versheid van zijn producten door deze direct na bereiding in de eigen keuken te sealen in hersluitbare verpakkingen. 

Meer dan ‘een baan’: Lulu’s Catering als thuis 

Werken bij Lulu Catering is meer dan een baan; het biedt de kans om deel uit te maken van een team waarin je je talenten kunt ontwikkelen, waardering krijgt voor je werk, en met plezier naartoe gaat. Jimmy en zijn vrouw werken dagelijks hard om deze omgeving te creëren. 

Ze ondersteunen hun personeel ongeacht achtergrond of eventuele beperkingen. Iedereen met de juiste werkhouding krijgt bij Lulu Catering de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. 

Daarnaast zetten ze, samen met het personeel, de klant altijd centraal, met een warme glimlach. Gastvrijheid staat voorop, waardoor je de oprechte warmte en menselijkheid ervaart die vaak ontbreekt in de hedendaagse maatschappij. Het nieuwe winkelconcept is flexibel en aangepast aan de behoeften van de klant: moet het snel gaan? De klant kan alles voorverpakt meenemen en zelf afrekenen bij de zelfscan. Liever persoonlijke bediening? Dan staan er altijd vriendelijke medewerkers klaar achter de toog. 

Hoe Lulu’s Catering meebouwt aan de wereld van morgen 

Lulu Catering bouwt actief mee aan de wereld van morgen door inclusief ondernemen te integreren in hun kernwaarden. Het bedrijf biedt flexibele werktijden via vrij in te vullen roosters, wat medewerkers autonomie en een betere werk-privébalans geeft. Daarnaast worden medewerkers betrokken bij beslissingen, waarbij ze ideeën kunnen delen en feedback geven, wat hun betrokkenheid en invloed vergroot. Lulu Catering is ook maatschappelijk betrokken en bevordert duurzaamheid door lokale producten te gebruiken en milieuvriendelijke verpakkingen toe te passen. 

Als I-Diverso herkennen wij hierin een effectief voorbeeld van inclusief jobdesign, waarbij taken worden afgestemd op de mogelijkheden en sterkte van elke medewerker. 

Gerelateerde posts

UitgelichtHoe creëer je nieuwe kansen voor medewerkers die niet meer mee kunnen in hun nieuwe job?

Hoe creëer je nieuwe kansen voor medewerkers die niet meer mee kunnen in hun nieuwe job?

Concrete case waar I-Diverso samenwerkte met stad Geel voor inclusief jobdesign.

Lees meer
UitgelichtInclusief ondernemen met financiële steun van de overheid

Inclusief ondernemen met financiële steun van de overheid

Ben je als ondernemer overtuigd van de meerwaarde van een diverse en inclusieve werkomgeving? Nu is er een programma dat je helpt om werknemers met unieke talenten en behoeften te verwelkomen: Individueel Maatwerk.

Lees meer