Wij helpen je in de transitie naar inclusief ondernemen

Bedrijven die bewust de stap zetten naar inclusief ondernemen, stomen zich klaar voor een succesvolle toekomst. Deze bedrijven streven naar winst én nemen tegelijkertijd hun maatschappelijke verantwoordelijkheid op. Inclusief ondernemen vormt hét antwoord op een krappe arbeidsmarkt waar diversiteit het uitgangspunt wordt. Is uw bedrijf klaar voor inclusief ondernemen? I-Diverso ondersteunt u met een brede waaier aan dienstverleningen om stap voor stap te transformeren naar een inclusief HR-beleid.

Contacteer ons!

Inclusief ondernemen wint de komende jaren ongetwijfeld aan kracht en bekendheid. Binnen de visie van inclusief ondernemen wordt diversiteit op de werkvloer niet als een last gezien, maar wel als een verrijking. Ondernemingen die zich hiervan bewust zijn én werkelijk de stap zetten naar inclusief ondernemen, bereiden zich voor op een succesvolle toekomst.

Inclusief ondernemen in onze diverse samenleving

Inclusief ondernemen past perfect bij een krappe arbeidsmarkt waar de zoektocht naar hooggeschoolde en getalenteerde medewerkers moeizaam verloopt. Onze samenleving wordt steeds meer divers, we moeten met zijn allen langer werken. Lees hier meer over diversiteit op de werkvloer.

Dankzij een heldere visie op inclusief ondernemen geeft u beperkt geschoolde, anderstalige en/of oudere werknemers bewust een kans op de werkvloer. Mensen die een afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt krijgen binnen de visie van inclusief ondernemen alle mogelijkheden om naar beste vermogen te presteren.

Groeipad naar inclusief ondernemen

Het spreekt voor zich dat inclusief ondernemen voor veel bedrijven een groeitraject vereist, waarbij u de interne taakverdeling en uw HR-beleid bijstuurt en aanpast. Een mooi voorbeeld is jobdesign waarbij u de taakverdeling tussen hoog- en laaggeschoolde medewerkers herdefinieert. Bedrijven die deze transitie doormaken, plukken er later gegarandeerd de vruchten van. Want zij zijn beter voorbereid op de samenleving van de toekomst.

I-Diverso werkt aan een samenleving waar inclusief ondernemen de normaalste zaak is. Door individuele bedrijven te ondersteunen in hun transitieproces, bouwen we mee aan dit toekomstperspectief.

Hoeveel kost ondersteuning voor inclusief ondernemen?

Voor veel aspecten die te maken hebben met inclusief ondernemen, kan u genieten van subsidies en overheidsondersteuning . Ook bij de aanvraag hiervan ondersteunen we u graag. Al onze diensten zijn maatwerk.