Taalcoaching bij Soudal: “Klein beginnen is vertrouwen winnen”

4 juli 2023 | inclusief ondernemen | I-Diverso

Je bent mogelijk bekend met Soudal Group vanwege hun productie van hoogwaardige voegkitten, lijmen en PU-schuimen. Of wellicht gaat er een belletje rinkelen bij wielerfans, omdat ze de officiële sponsor zijn van bekende renners zoals Remco Evenepoel, Yves Lampaert en andere. Wijzelf zijn ook enthousiaste supporters van dit indrukwekkende familiebedrijf. Het is werkelijk een gigantisch bedrijf, met vijf 'Plants’ in Turnhout en diverse private labels, waardoor ze een onmisbare speler zijn op de internationale markt. Wat opmerkelijk is, is dat ze ondanks hun internationale aanwezigheid de focus op hun medewerkers behouden.

Een taalbarrière vormt een potentieel veiligheidsrisico op de werkvloer, ook bij Soudal zijn ze zich hiervan bewust. Desondanks hebben ze hun verwachtingen omtrent taalvaardigheid herzien en zijn er toch heel wat medewerkers die de Nederlandse taal niet perfect machtig zijn. Omdat inzetten op een vlotte communicatie naadloos aansluit bij het creëren van een werkomgeving waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt, zetten ze daarom in op extra taalcoaching voor hun anderstalige medewerkers. Deze stap past binnen hun streven om nieuw personeel aan te trekken en te behouden, een uitdaging die veel organisaties zullen herkennen.

Taalcoaching: Van 'Too Fluffy' naar waardevol!

In eerste instantie leek taalcoaching voor Soudal, een internationaal bedrijf met toch een zekere Kempische nuchterheid, misschien wat overbodig. Ze twijfelden of het daadwerkelijk resultaten zou opleveren op hun werkvloer. Maar die scepsis verdween toen ze kennismaakten met de op maat gemaakte mogelijkheden van I-Diverso, die naadloos aansloten bij Soudals wens: 'klein beginnen, is vertrouwen winnen'.

Bij Soudal worden medewerkers niet onder druk gezet. Iedereen krijgt de vrijheid om al dan niet deel te nemen aan de taalcoaching. De coaching vindt plaats in kleine groepen van maximaal zes personen, zodat iedereen genoeg oefenkansen krijgt om Nederlands te spreken.

Inmiddels zijn er al twee groepstrajecten succesvol afgerond. De sessies worden altijd op vrijdag georganiseerd na de middagshift en beginnen met een broodje in een informele sfeer. Verschillende onderwerpen komen aan bod die verder gaan dan alleen de werkcontext, zoals basiskennis voor administratie, communicatie en zelfs dialecten. Misschien lijkt dit laatste onderwerp vreemd, maar bij Soudal zijn er maar liefst twintig verschillende talen vertegenwoordigd, allen in het Nederlands ;)

Een continu proces van uitwisselen en bijsturen

Het fijne is dat uit zo’n traject altijd duurzame feedback kan gehaald worden voor zowel de medewerkers als verantwoordelijken. Zo probeert HR-specialist Rob Brouwers enkele minuten aan te sluiten tijdens de coaching, waardoor hij direct betrokken is bij het proces. Daarnaast zorgt de coach altijd voor een terugkoppeling over de resultaten en inzichten die voortkomen uit de sessies. Amber, als coach, hecht veel waarde aan het kunnen geven van deze feedback.

Op deze manier heeft Rob al waardevolle tips ontvangen met betrekking tot hun onthaalbrochure. Tijdens de coachingsessies wordt deze brochure ook besproken met de deelnemers, waarbij verschillende aspecten aan bod komen, zoals: Is het duidelijk wat te doen bij ziekte/verlof? Weet je wie jouw contactpersoon is? Weet je bij wie je terecht kunt met vragen?

Eventuele onduidelijkheden worden gedeeld, waardoor de HR-dienst aan de slag kan gaan met verbeteringen. Ondertussen maakt Soudal grote vorderingen op het gebied van onthaal en opleiding, waarbij alle feedback zeer waardevol wordt meegenomen.

Amber, Inclusie-architect I-Diverso

Taalcoaching: Geen standaard, 13-in-een-dozijn aanbod, maar een aanbod op maat van de noden op de werkvloer

Veiligheid, Kwaliteit en Output: de specifieke behoeften van productie bij Soudal

In 2023 zullen er opnieuw sessies gepland worden, en zowel de medewerkers als Soudal zijn gemotiveerd om hieraan deel te nemen. Een belangrijke factor voor succesvolle taalcoaching op de werkvloer is een goede analyse van de behoeften van het bedrijf, en een hierop aansluitend aanbod op maat.  Het inspelen op deze specifieke behoeften (rond veiligheid, onderlinge communicatie op de werkvloer, …) met taalondersteuning heeft bijgedragen aan het succesverhaal dat we graag met ons netwerk willen delen, als inspiratiebron.

Ben je ook benieuwd welke meerwaarde taalcoaching voor jouw bedrijf kan hebben? Laat het ons weten en we gaan graag in gesprek.