Ontdek onze succesverhalen

I-Diverso bewees al meermaals zijn meerwaarde als HR-specialist in inclusief ondernemen. Wij richten ons op bedrijven en organisaties die hierin willen investeren Ontdek hier enkele van onze succesverhalen en reacties van klanten.

Wij hebben zeer veel allochtone medewerkers waarvan de kennis van de Nederlandse taal vrij beperkt is, zowel mondeling als schriftelijk. We zijn gestart met job- en taalcoaching op de werkvloer omdat wij van mening zijn dat, zeker m.b.t. voedselveiligheid, en veiligheid in het algemeen, onze medewerkers ten minste een basiskennis moeten hebben van het Nederlands. Dit zal hen op termijn ook helpen om nog beter te integreren in de maatschappij. Mijn voorgangster HR manager had reeds in het verleden contact met de job- en taalcoaches van I-Diverso. Ik heb de draad terug opgepakt na een kennismakingsgesprek met Ingrid Van Der Heyden, één van de coaches van
I-Diverso. We hebben de samenwerking als zeer positief ervaren. We merken dat het voor medewerkers bv. makkelijker is om hun functioneringsgesprek voor te bereiden aangezien we dit formulier op maat aangepast hebben.  Medewerkers krijgen hierdoor ook meer zelfvertrouwen om dingen uit te spreken. Ik zou job –en  taalcoaching absoluut aanraden aan andere bedrijven. Al is het maar om medewerkers te kans te bieden om zich ook bij de (nieuwe) werkgever goed te kunnen integreren.  Voor sommigen is de taalcoaching een eerste stap, die naar een mogelijke Nederlandse taalopleiding leidt

Caroline Vranken - HR manager Guenther Bakeries Belgium

Een op maat gemaakte workshop vertrekkende vanuit de ervaringen die onze ploegbazen opdeden, zorgde voor een vlotte vertaling naar de eigen werkvloer.
Zo kwamen we heel concreet tot wat er op de werkvloer leeft en weten we ook waar we als organisatie verder mee aan de slag kunnen gaan.
Ook onze ploegbazen kregen meer inzicht in hoe communiceren met teamleden en hoe motiveren van teamleden

Renotec - workshop ploegbazen - november 2018

Jobcoaching is een ideale aanvulling voor de werkgever. Zij begeleiden neutraal de werknemer op vlakken waar je als werkgever geen bevoegdheid of rol hebt

Hoefnagels Drankenhandel - jobcoaching

De samenwerking met I-Diverso verliep voor ons zeer constructief. Het adviesrapport was zeer nuttig voor iedereen . Het zorgde voor bewustwording die leidde tot nieuwe inzichten en meer zelfkennis.

Gebroeders Flebus - adviesrapport

De professionele aanpak verder zetten

Ecorub - adviesrapport inschakelingsbedrijf

De coach van I-Diverso nam een stuk werk uit onze handen. De coaching verliep vlot en sereen, in volle vertrouwen. Dit zowel voor bedrijf als werknemer

Poetspaleis - taalcoaching

Taalcoaching hebben wij ervaren als  een positieve manier om het Nederlands op de werkvloer te verbeteren

Pieter Hendrickx - verantw. arbeidsorganisatie Den Berk Delice

Bij Natuurwerk hebben we zeker de voordelen van taalcoaching ervaren en zullen hierop blijven inzetten voor de nieuwe starters.

Tanja Compeers - beleidsmedewerker Natuurwerk

Job- en taalcoaching is voor ons de perfecte ondersteuning wat betreft het werken met doelgroepmedewerkers. Wij zijn blij dat we deze ondersteuning krijgen. De werkneemsters aanvaarden de inbreng van de coach en zijn bereid iets met deze info/hulp/… te doen.

Poetspaleis reactie na job- en taalcoaching

Betrokken op personeel en organisatie in respectvolle en vertrouwde sfeer

Logistiek verantwoordelijke - reactie na jobcoaching medewerker

Door deze opleiding kunnen we professioneler en efficiënter werken binnen de Sprong. Concreet bruikbaar binnen ons werk

Laagdrempelig, maar toch op niveau. Op een vlotte en duidelijke manier gegeven. Zeer goed. Goede uitleg en kans op vragen stellen.

De Sprong vzw - reactie na opleiding

Coaching is goede manier voor de werknemer om feedback in een nieuwe jobinvulling duidelijk over te brengen

Reactie werkleider - coaching mentor werknemer

Circeltechniek: verrijkend door nieuwe tips om vervolg te bieden aan voorgaande gesprekken binnen de firma.

Ik ga met veschillende technieken en leuke tips naar huis

Duidelijke en bruikbare opleiding voor op de werkvloer

Interessant en doelgericht met voorbeelden-leerrijk

EVA netwerk confederatie bouw - reacties training feedbackgesprekken

Ik ben heel blij dat we I-Diverso hebben leren kennen. Als we in de toekomst vragen hebben of begeleiding nodig hebben, dan weet ik dat we op I-Diverso kunnen doen. En dat is een geruststellende gedachte.

Jobcoaching werknemer - Reactie afdelingshoofd gemeente Zoersel

Leuk om deel te nemen, weer een ervaring rijker

Spontaan, veel afwisseling, cursus heel overzichtelijk! Ruimte voor discussie. Er is me veel bijgebleven

Super, zeer nuttig, onstpannen en speels

Na een algemene theoretische start mooi de praktische relevantie

opleiding ploegbazen/monitors Aralea

Een positieve cursus met veel ruimte voor oefeningen en vragen van deelnemers. Zeker een aanrader!

Deze cursus is heel waardevol. Geeft met de kans om verhalen uit te wisselen met collega’s

Een zeer interessante en leerrijke cursus waarin je ruimte hebt om je eigen ervaringen te delen en raad te vragen.

Opleiding coachend leiderschap - werkleiders Kringwinkel WEB

Wij hebben met I-Diverso samen gewerkt voor het aanwerven van personeel. Er is een keukenmedewerker gestart met een beroepsverkennende stage, die later is overgegaan in een tijdelijke BIO (BeroepsInlevingsOvereenkomst). Bovendien is er ook een administratieve kracht gestart met een IBO (Individuele Beroepsopleiding). Over al deze vormen van werkplekleren werden wij vooraf goed geïnformeerd en was er een goede begeleiding van de personen in kwestie. Wij bij Bistro Opera kijken alvast uit naar een verdere goede samenwerking in de toekomst, het is fijn om ook in horeca-jobs beroep te kunnen doen op zo’n dienstverlening!

Aanwerving - Bistro Opera Mol

Zinvol! Leerrijke cursus met genoeg afwisseling tussen theorie en praktijk

Boeiend, afwisselend en hoewel een dag lang duurt, vloog hij voorbij. Een zeer leerrijke cursus met een goede balans tussen theorie en praktijk.

Goede cursus met veel bruikbare tips. Ook de interactie is zeer goed en goede afwisseling tussen theorie en oefeningen en tips zeer bruikbaar op de werkvloer

Een interessante, leerrijke dag en interactieve opleiding die een extra ondersteuning vormt bij mijn job. Geeft zin om voorbeelden en modellen in dagelijks werk toe te passen.

reacties leidinggevenden na opleiding personeelsgesprekken

Een groot bedrijf als Aquamarijn wil inzetten op diversiteit en dit op een correcte manier aanpakken. Daarom hebben we ondersteuning nodig naar personeel toe.  Sommige medewerkers hebben meer begeleiding nodig en als leidinggevende heb je hier niet de nodige expertise voor. Een medewerker die zich welkom voelt gaat ook beter presteren en wij als AM willen dat we alle capaciteiten gebruiken die onze MW beschikken. We kennen de sterke en de zwakke kanten van hun, wat de samenwerking gemakkelijker maakt. En dit hebben we voor een groot deel toch wel te danken aan I-Diverso. Voor ons kwam I-Diverso het meest toegankelijk en laagdrempelig over, waardoor we met hen in zee zijn gegaan. Dit heeft zich dan ook bewezen en loont zich nog steeds.

Job- en taalcoaching - Aquamarijn

Functiecreatie … ideale tool om inzicht te krijgen in alle taken die er moeten gebeuren. Bedankt

Functiecreatie - Cuisine Catering Turnhout

Doordat wij merkten dat de communicatie niet altijd even vlot verliep tussen het personeel, zijn we op zoek gegaan naar een cursus op maat, waarin de culturen, verwachtingen, verantwoordelijkheden, … aan bod gingen komen. Omdat dit nogal specifiek is, zijn we terechtgekomen bij I-Diverso. Vooral omdat zij een cursus op maat konden brengen. Aan de hand van onze bevindingen, hebben zij een cursus opgebouwd, met succes! Tijdens de cursus hebben de ploegbazen veel geleerd over communicatie tussen bedrijfsleiders en personeel. Ook leerden we de motivatie bij het personeel te verhogen. Communicatie is heel belangrijk om het werk goed te laten verlopen. Na de cursus staan we veel meer stil bij wat er juist of verkeerd is gelopen en kan je dit dan bijsturen.

Opleiding Ploegbazen - Hortipower

We hebben beroep gedaan op I-Diverso voor een taalcoaching ter ondersteuning van één van onze keukenmedewerkers.  De taal blijft soms wat moeilijk maar we hebben op korte tijd toch heel wat progressie gezien. Door de coaching durft de medewerkster ook vragen stellen en werd er regelmatig ruimte gemaakt voor feedback. De samenwerking met de taalcoach verliep zeer aangenaam, ik heb de dienstverlening al bij heel wat partners en kennissen aangeraden!

Taalcoaching op de werkvloer - AZ Turnhout

Het geeft een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is binnen het bedrijf

Zeer boeiend en interactief: geen klassieke cursus

Nuttige zaken die het delen met elkaar waard zijn

Interessant, ruimte voor dialoog, zeer visueel

Handige tips voor communicatie op de werkvloer met anderstaligen

Reacties van leidinggevenden na workshops "werken met anderstalige werknemers"

In korte tijd was er een duidelijk en herkenbaar beeld gevorm van het reilen en zeilen binnen onze organisatie. En zijn werkbare acties aangegeven waarbij  is uitgegaan van werkelijkheid en haalbaarheid

Adviesrapport - Hoefnagels Drankenhandel BVBA

FM Graphics bvba behoort tot de grafische sector en heeft als hoofdactiviteit carwrapping en autobestickering. Nevenactiviteiten zijn gevelbestickering, muurdecoratie, infopanelen, roll-up banners en spandoeken. Met de Functiecreatie onderzoeken we enerzijds of het mogelijk is om een aantal elementaire taken uit het takenpakket van de zaakvoerder te halen en te herschikken in een nieuwe functie, anderzijds bekijken we welke bedrijfseconomische voordelen er zijn indien hij een laaggeschoolde werknemer in dienst zou nemen.

Frank Mortelmans – zaakvoerder FM Graphics – sep 2016

De analyse van I-Diverso was zeer professioneel. De inclusie architect van I-Diverso slaagt erin om de communicatie op een heel zakelijke, en toch aangename menselijke manier te voeren. Het resultaat van de analyse bevestigde mijn idee rond aanwerving. Maar vooral de oplossingen die aangereikt worden, kan ik van geen enkele andere organisatie verkrijgen. Dit omdat de voorgestelde oplossingen 100% gericht zijn op mijn specifieke behoeften, daarbij rekening houdend met mijn beperkte middelen.

Na de functiecreatie heeft I-Diverso een jongere geselecteerd en toegeleid. Bij de opstart en de eerste maanden van de tewekstelling ondersteunt een jobcoach de inwerking van de nieuwe medewerker. Dit geheel gratis en op maat van de organisatie.

Functiecreatie bij FM Graphics - Hoogstraten

Sterpunt inclusief ondernemen houdt jaarlijks een tevredenheidsmeting over ons aanbod in job- en taalcoaching. Werkgevers zijn heel tevreden over de samenwerking met I -Diverso. Ze ervaren dit als een grote meerwaarde voor hun onderneming. De coaching heeft een grote invloed op de werknemer en de werkvloer. Je ziet de vertaling van de coaching bij het versterken van competenties en het gebruik van de Nederlandse taal. Voor de resultaten van 2015 klik je hier

Sterpunt inclusief ondernemen

Inclusieve Onderneming in de kijker FluxGO Borsbeek

 

FluxGO

Onder de noemer WOTCA (Watch Out & Take Care, Always) doet Dienstenthuis al enkele jaren na elkaar de ziekte- en ongevallencijfers binnen het bedrijf dalen.
Ook de externe job- en taalcoaches van I-Diverso ondersteunen dit WOTCA-beleid. ‘Een win-win-situatie!’ zegt Tim Klaassen van Dienstenthuis. ‘De job- en taalcoaches hebben naast hun eigen input een extra aanknopingspunt om mee aan de slag te gaan. Daarnaast zijn wij verheugd met hun professionele aanpak en enthousiasme om ons beleid mee uit te dragen en toe te lichten aan onze dienstencheque-medewerkers.’
Dienstenthuis heeft met een persoonlijke dossierbeheerder, begeleiding op de werkvloer en een eigen sociale dienst al een uitgebreid omkaderingsnetwerk. Dat zelfs hier bovenop I-Diverso nog voor een meerwaarde kan zorgen is een groot compliment.

 

Dienstenthuis

Bij I – diverso zijn we Werkplekarchitecten. In Vlaanderen zijn een honderdtal organisaties actief als Werkplekarchitect. De Werkplekarchitecten bieden creatieve antwoorden op de uitdagingen die werkgevers op zich zien afkomen bij het vinden en inzetten van geschikte uitvoerende arbeidskrachten. Meer informatie via www.dewerkplekarchitecten.be

 

www.dewerkplekarchitecten.be