Stel je vloer open voor werkplekleren en haal verrassend talent aan boord.

4 januari 2022 | Geen categorie | I-Diverso

Dame die poetst

Al vanaf 45-jaar wordt je als oldtimer onder de werknemers geklasseerd. Je kan je wel inbeelden dat het voor de 62-jarige Linda (pseudoniem) geen eitje was een baan te vinden. Zeker niet omdat werkervaring haar als huisvrouw ontbrak. Eind augustus komt ze in begeleiding bij WEB, wat resulteert in werk.
Benieuwd naar Linda's (zoek) tocht naar werk?

Een intensieve begeleiding bij I-Diverso

Eind augustus 2021 komt een onzekere Linda in begeleiding bij coach - adviseur Lydia De Roeck. Linda ziet maar weinig kans op werk. Eerlijk is eerlijk: als organisatie heb je misschien ook geen goede indruk van haar. Het gebrek aan werkervaring, de matige beheersing van het Nederlands en de leeftijd vormen drempels.

Maar Linda is vooral ook een kanidaat met veel motivatie. Coach en coachee slaan met goede moed de handen in elkaar. Ze gaan op zoek naar Linda's sterktes en jobdoelwit en vinden kansen in een beroepsverkennende stage.

Een beroepsverkennende stage, wat is dat?

Bij een BeroepsVerkennende Stage gaat het om oriëntering ofwel je draai vinden binnen een job. De kandidaat ontdekt de betekenis van werk op een specifieke werkvloer. Beschikt hij of zij over voldoende competenties? Het is een vraag die beantwoord wordt tijdens een stage die maximaal 30 dagen duurt.

Als werkgever leer je zo kandidaten kennen die je misschien anders niet over de vloer krijgt. Het is een kennismaking die een cultuur van 'leren' teweeg brengt en je werknemers betrekt in het leerproces. Dit geheel gratis, zonder aanwervingsplicht.

Een werkervaring cadeau door ISS schoonmaak

ISS Belgium gaf Linda zo'n werkervaring cadeau. Het bedrijf liet haar proeven van een job als poetsvrouw. Langs beide kanten wordt de samenwerking gesmaakt.

Met trots kunnen we delen dat Linda ondertussen medewerker is bij ISS Belgium! Coach en coahee zijn heel dankbaar voor de kans die gegeven is.

Wil jouw organisatie ook een werkervaring bieden? Laat je onderdompelen in de mogelijkheden van werkplekleren!