Referentiebewijzen Inclusieve Onderneming 2019

Maar liefst 250 bedrijven en organisaties hebben het afgelopen jaar samengewerkt met I-Diverso en partnerorganisaties WEB/Groep Intro. Zij waren bereid om opleidingen, vormen van werkplekleren of nieuwe tewerkstelling in hun bedrijf mogelijk te maken. Of zij deden beroep op een job- en taalcoaching of HR-ondersteuning tijdens de inwerkperiode van (nieuwe) medewerkers. Kortom, zij hebben kansen gegeven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En dat verdient een oprechte bedanking. Dankzij hun inzet krijgen zij van ons het ‘Referentiebewijs Inclusieve Onderneming’. In de provincie Antwerpen worden de bewijzen uitgereikt op donderdag 13 juni bij Guenther Bakeries in Olen.

Als gastbedrijf voor de uitreiking van de referentiebewijzen hebben wij een goede samenwerking met I-Diverso op het vlak van taalondersteuning. Job- en taalcoaching is een absolute aanrader voor bedrijven met anderstalige werknemers en een uitgelezen kans om ervoor te zorgen dat ze goed geïntegreerd geraken.

Referentiebewijs draagt bij tot realisatie Sustainable Development Goals

De uitreiking van deze bewijzen is stilaan een jaarlijkse traditie geworden en wordt mee gecoördineerd door onze koepelorganisatie Sterpunt Inclusief Ondernemen. Ze heeft als doel om alle bedrijven over heel Vlaanderen en Brussel, die het afgelopen jaar aandacht hebben gehad voor inclusief ondernemen, terecht in de bloemetjes te zetten. Bovendien toont het referentiebewijs aan dat de houder, door kansen te geven, rechtstreeks bijdraagt tot de realisatie van vier Sustainable Development Goals:

SDG 1 – geen armoede
SDG 4 – kwaliteitsonderwijs
SDG 8 – waardig werk en economische groei
SDG 10 – ongelijkheid verminderen

 

 

Guenther Bakeries is gastbedrijf voor uitreiking referentiebewijzen provincie Antwerpen

In de provincie Antwerpen worden de referentiebewijzen uitgereikt op donderdag 13 juni. Het gastbedrijf is Guenther Bakeries uit Olen, een bedrijf gespecialiseerd in het vervaardigen van hamburgerbroodjes. Guenther Bakeries heeft een intensieve samenwerking met I-Diverso op het vlak van taalondersteuning. Het bedrijf heeft veel allochtone werknemers in dienst voor wie het – omwille van strenge veiligheidsvoorschriften – belangrijk is dat zij een basiskennis bezitten van het Nederlands. Door de taalcoaching op maat gaat hun Nederlands erop vooruit en geraken ze beter geïntegreerd in het bedrijf.