Je werknemers zijn je belangrijkste goed. Zonder werknemers bereik je niets. Het is dan ook heel belangrijk om zowel preventief als curatief op welzijn en re-integratie in te zetten.

I-Diverso heeft samen met Hogeschool Antwerpen een app ontwikkeld om langdurig zieken te empoweren tijdens hun reïntegratietraject. Het is de zieke die zelf beslist om zijn lot in handen te nemen, wél met steun van zijn werkgever. Dit is belangrijk, de werkgever ondersteunt zijn werknemer om terug op post te komen (al dan niet met aangepast takenpakket).Hoe werkt Povigo?

Je kan de Povigo-app vergelijken met een digitaal dagboek voor de kandidaat werkzoekende. Hij of zij houdt er werkgerelateerde activiteiten, persoonlijke reflecties en vorderingen in soft skills in bij. Alles komt in een overzichtelijke tijdlijn terecht die zichtbaar maakt welke stappen de kandidaat zet. 

De app fungeert daardoor ook als digitaal hulpmiddel voor de begeleidende jobcoach. Ook buiten de vastgelegde contactmomenten, staan coach en kandidaat met elkaar in verbinding. De applicatie vult de coach aan met extra uitleg over welke skills nog extra ondersteuning nodig hebben en geeft hiervoor tips op maat van de kandidaat.

Zoals het een goed dagboek betaamd, heeft de jobcoach geen rechtstreekse inzage in het dagboek. Wel krijgt hij/zij een goede indruk van wat de kandidaat voelt en waar hij mee bezig is via gegenereerde ‘woordenwolken’ en ‘sentimentgrafieken’. 

Het maakt dat de kandidaat individueel en samen met een coach kan groeien naar het hervatten van zijn werk. Het ESF-project vertrekt dan ook vanuit het standpunt dat mensen sneller en duurzamer aan het werk kunnen, wanneer ze hun ontwikkelproces in relatie tot de arbeidsmarkt zelf in handen hebben.

> Ga naar Povigo