Werken met competenties en talenten

Wil je binnen je organisatie meer inzetten op de talenten en competenties van medewerkers? Wil je weten hoe je daar in de praktijk mee aan de slag gaat?

 

Voor wie?

Direct leidinggevenden, werkleiders, begeleiders,… die meer willen inzetten op het ontwikkelen van talenten en competenties van medewerkers.

Inhoud

Over ‘competentiedenken’ en ‘talentontwikkeling’ is al heel wat gezegd en geschreven. Maar hoe ga je daar nu in de praktijk mee aan de slag?

I-Diverso biedt een aantal praktijkgerichte opleidingen aan over dit thema. Je kan iedere opleiding afzonderlijk of gecombineerd aanvragen.

 

 • Observeren van en aan de slag met competenties en talenten
  Je observeert medewerkers zodat je positieve feedback kunt geven, zodat je ziet hoe zij hun taken uitvoeren en kunt ingrijpen waar nodig, zodat je het niveau van de medewerkers correct kunt inschatten,… In deze opleiding maak je kennis met de WAKKER-methodiek, waarbij je leert om professioneel te observeren en op een gestructureerde manier informatie te verzamelen over het gedrag en de competenties van medewerkers.
 • Werken met een persoonlijke ontwikkelingsplan (POP)
  Je doet inzicht op in het werken met een POP als actie- en ontwikkelingsplan. Je oefent in het concreet opstellen van POP’s en verzamelt tips om hiermee aan de slag te gaan.
 • Selectiegesprekken/intakes
  Hoe ziet de opbouw van een selectieprocedure er uit? Welke vragen stel je aan de kandidaat? Wat is een criteriumgericht interview? Kiezen voor de juiste persoon op de juiste plaats, is geen sinecure!
 • Functioneringsgesprekken
  Je wil het functioneren en welbevinden van je medewerkers bespreken? Daarnaast ben je benieuwd naar hun ontwikkelingsnoden en loopbaanperspectieven? In deze opleiding oefen je jezelf in het voeren van functioneringsgesprekken.