Werken met competenties en talenten

Wil je werken met competenties en talenten?

Hoe bed je dit in in jouw organisatie?

Voor wie?

Direct leidinggevenden, werkleiders, begeleiders, … die talenten van medewerkers beogen te ontwikkelen.

Inhoud

Er is al heel wat gezegd en geschreven over ‘competentie denken’ en ‘talentontwikkeling’. Maar hoe ga je er nu praktisch mee aan de slag?

I-DIverso biedt diverse opleidingen aan rond dit thema. Je kan ieder thema afzonderlijk of gecombineerd aanvragen.

 

 • Observeren van en aan de slag met competenties en talenten
  Je observeert medewerkers voortdurend om positieve feedback te geven, te weten hoe een taakuitvoering loopt, in te grijpen waar nodig, in te schatten hoever de medewerker staat, … Je oefent in deze opleiding op de WAKKER-methode, een manier om je observeren te professionaliseren.
 • Werken met een persoonlijke ontwikkelingsplan (POP)
  Je doet inzicht op in het werken met een POP als actie- en ontwikkelingsplan. Je oefent in het concreet opstellen van POP’s en verzamelt tips om hiermee aan de slag te gaan.
 • Selectiegesprekken/intakes
  Hoe ziet de opbouw van een selectieprocedure er uit? Welke vragen stel je aan de kandidaat? Wat is een criteriumgericht interview? Kiezen voor de juiste persoon op de juiste plaats, is geen sinecure!
 • Functioneringsgesprekken
  Je wil het functioneren en welbevinden van je medewerkers bespreken? Daarnaast ben je benieuwd naar hun ontwikkelingsnoden en loopbaanperspectieven? In deze opleiding oefen je in het voeren van functioneringsgesprekken.