Opleiding mentorschap

Hoe zorg je voor een goed onthaal van een nieuwe medewerker? Hoe breng je kennis en expertise over? Wat is de rol van een peter/meter?  Hoe introduceer je mentorschap in je organisatie? De opleiding mentorschap van I-Diverso biedt op al deze vragen een antwoord. Bovendien voldoet deze opleiding aan alle voorwaarden voor ‘doelgroepvermindering voor mentoren‘ en kan je als werkgever bij het aanstellen van een mentor genieten van een aantrekkelijke RSZ-korting.

 

Voor wie?

De opleiding mentorschap van I-Diverso is geschikt voor bedrijven en organisaties die het mentorschap voor medewerkers in uitvoerende profielen (verder) willen uitbouwen.

Wie kan deelnemen?

  • Leidinggevenden, HR-professionals
  • Startende meters of peters die mentor willen worden
  • Ervaren meters of peters die hun competenties als mentor willen versterken

Inhoud

De tweedaagse opleiding mentorschap van I-Diverso is praktijkgericht en laagdrempelig. We zorgen ervoor dat de kandidaten op het einde van de opleiding alle technieken en vaardigheden onder de knie hebben om iemand goed te kunnen begeleiden als mentor. I-Diverso heeft een aanbod voor zowel de beginnende als de ervaren mentor.

Een opleiding mentorschap biedt niets dan voordelen. Medewerkers die de rol van mentor op zich nemen, voelen zich oprecht gewaardeerd en zullen ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers of stagiairs sneller ingewerkt zijn en zich beter ondersteund voelen. Niet alleen verhoog je hiermee de sociale cohesie binnen je organisatie, tegelijk versterk je de teamdynamiek.

Als werkgever of HR-professional word je ontlast van operationele taken die horen bij het onthaal van een nieuwe medewerker én geniet je bovendien van een aantrekkelijke RSZ-vermindering.

  • Help! Joepie! Ik word mentor!
    Word je binnenkort mentor/peter/meter of ben je net gestart met je eerste mentorschapstraject? In deze opleiding staan we stil bij de verschillende aspecten van mentorschap, hoe je het aanpakt en hoe je als mentor met moeilijke of lastige situaties moet omgaan.
  • Ervaringen delen als mentor
    Ben je een ervaren mentor? Wil je je competenties verder versterken en ben je op zoek naar praktische handvaten en tips? Tijdens deze intervisie kan je positieve en negatieve ervaringen delen met andere mentoren en hen concrete situaties en specifieke vragen voorleggen.