Coachen en leidinggeven

In deze opleiding, die als doel heeft om de leidinggevende in zijn rol te versterken, gaat de coach dieper in op de relatie tussen de leidinggevende en zijn team. Vragen als 'hoe motiveer je je medewerkers', 'hoe ga je om met weerstand en moeilijkheden', 'welke leiderschapsstijl hanteer je', etc. worden in deze opleiding beantwoord.

Voor wie?

Leidinggevenden, begeleiders en/of coaches die hun leidinggevende of coachende rol op een positieve manier willen versterken.

Inhoud

Jij bent als leidinggevende, begeleider en/of coach een cruciale factor voor het welbevinden en de productiviteit van je medewerkers. De manier waarop je je doelstellingen nastreeft, met je medewerkers omgaat en hoe je communiceert, zijn bepalend voor de motivatie en de resultaatgerichtheid van je medewerkers.

I-Diverso biedt meerdere opleidingen aan rond het thema ‘coachen en leidinggeven’. Je kan ieder thema afzonderlijk of gecombineerd aanvragen. Wij zorgen ervoor dat iedere opleiding is afgestemd op jouw specifieke werk- en leeromgeving.

 

 • Situationeel leidinggeven
  Hoe moet je inspelen op de ontwikkelingskansen en -noden van de individuele medewerkers en het team? Welke leiderschapsstijl geniet jouw voorkeur?
 • Coachen
  Hoe communiceer je met het team (vragen stellen, luisteren, feedback geven)? Wat is coachen? Wat is een coachmodel en hoe gebruik je dit in een werkgerelateerde context?
 • Omgaan met weerstand
  Welke vormen kan weerstand aannemen? Wat is de oorzaak van weerstand? Hoe ga je hier constructief mee om?
 • Leermogelijkheden creëren
  Hoe kan je als leidinggevende of coach het leerproces van je medewerkers stimuleren? Welke leerstijl geniet jouw voorkeur?
 • Motiverende omstandigheden creëren
  Wat motiveert jouw medewerkers? Hoe krijg je daar zicht op en hoe ga je daar op een positieve manier mee om?
 • Leidinggeven aan anderstaligen