Ontdek Individueel Maatwerk: Inclusief werkgeven met ondersteuning

22 augustus 2023 | inclusief ondernemen | I-Diverso

Als ondernemer begrijp je de waarde van een diverse en inclusieve werkomgeving. Nu is er een programma dat je helpt om werknemers met unieke talenten en behoeften te verwelkomen: Individueel Maatwerk (IMW).

Wat is Individueel Maatwerk?

Individueel Maatwerk, afgekort IMW, is een programma dat werkgevers zoals jij ondersteunt bij het aannemen en integreren van werknemers met erkende arbeidsbeperkingen. Deze werknemers kunnen verschillende behoeften hebben, zoals aangepaste werksnelheid, aangepaste werktijden, aangepaste taken of vaker voorkomende afwezigheid. Als werkgever die de waarde van diversiteit en inclusie erkent, kom je in aanmerking voor financiële vergoedingen en begeleiding om deze werkkrachten volwaardig te laten bijdragen aan jouw team.

Hoe werkt het?

  1. De werknemer en VDAB: In kader van de arbeidsbeperking vraagt de werknemer bij VDAB de behoefte voor Individueel Maatwerk aan. Surf naar https://www.vdab.be/arbeidsbeperking/recht-aanvragen
  2. Advies van VDAB: VDAB beoordeelt de behoeften en geeft advies over de geschikte aanpassingen en begeleiding voor de werknemer.
  3. Aanvraag bij Departement Werk en Sociale Economie: Als werkgever dien je vervolgens een aanvraag in bij het Departement Werk en Sociale Economie.

Deze aanvraag is een administratieve stap om loon- en/of begeleidingspremies aan te vragen. Afhankelijk van de behoeften op de werkvloer kunnen deze premies actief zijn voor een periode van 2 tot 5 jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

  • Loonpremie: Compenseert kosten door arbeidsbeperking (20-75% van referteloon).
  • Begeleidingspremie: Deze forfaitaire vergoeding varieert op basis van de begeleidingsnood. Extra ondersteuning, zoals collega-coaching of externe dienstverleners, kan nodig zijn om de werknemer te laten integreren en succesvol te laten functioneren.

Extra begeleiding van de werkkracht kan vereist zijn voor de verbinding met zijn collega’s  en de werkvloer. Als werkgever kun je op drie manieren effectieve begeleiding mogelijk maken: je kunt intern een collega-coach aanstellen als buddy, beroep doen op een extern gekwalificeerde dienstverlener, of een medewerker opleiden tot gekwalificeerde begeleider. Dit zorgt voor doeltreffende begeleiding zonder externe betrokkenheid.

I-Diverso: Jouw partner in Individueel Maatwerk

I-Diverso staat voor je klaar als erkend dienstverlener om jouw bedrijf te begeleiden bij het opzetten van Individueel Maatwerk en het ondersteunen van jouw werknemers. Wij bieden ook erkende opleidingen aan voor gekwalificeerde begeleiders, in samenwerking met VONST.

Meer mogelijkheden dan je denkt

Naast financiële ondersteuning zijn er nog andere maatregelen waarbij VDAB kan bijspringen, zoals aangepast gereedschap en kleding, aanpassingen aan de werkplek, vervoerskosten en tolkuren voor doven en slechthorenden.

Laat de pracht van diverse werkkrachten niet aan je voorbijgaan. Benieuwd naar de mogelijkheden van Individueel Maatwerk voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op en we komen graag langs om samen te kijken hoe we dit in jouw organisatie kunnen integreren.