In deze opleiding maak je kennis met de verschillende aspecten van het mentor zijn. We kunnen deze opleiding éénmalig kosteloos aanbieden in 2021 in de regio dankzij ons ESF-project 'Schakels naar Inclusief Ondernemen'. De opleiding zal gesubsidieerd worden door ESF en de Vlaamse Overheid.

WAT?

Je krijgt inzicht in de taken en rollen van een mentor en in de relatie tussen mentor en de nieuwe medewerker of stagiair. Je leert inspelen op verschillende leerstijlen van mensen. Je leert hoe je mensen kan motiveren en hoe je op een positieve en stimulerende manier kan communiceren. Op het einde van deze opleiding heb je technieken en vaardigheden onder de knie om iemand goed te kunnen begeleiden als mentor.

Er komt ook een specifiek luik rond ‘hoe omgaan met jongeren’ aan bod in deze opleiding.

Het 2-daags programma bestaat uit de volgende 4 onderdelen:

  • Deel 1: Positie, rollen en taken van een mentor
  • Deel 2: Inzicht in leren
  • Deel 3: Communicatie- en coachingstechnieken
  • Deel 4: Observeren en evalueren

DOELGROEP

De opleiding is gericht op iedereen die mentor wil worden. Of voor mentoren die hun competenties als mentor willen versterken. De inhoud is praktisch gericht en bewust laagdrempelig gehouden. Ze is minder geschikt voor leidinggevenden, teamverantwoordelijken of HRM-verantwoordelijken die niet zelf deze rol op zich nemen. Hiervoor heeft I-Diverso een aanvullende opleiding. .

RESULTAAT

Nieuwe medewerkers of stagiairs zijn sneller ingewerkt, voelen ze zich beter ondersteund, en ontwikkelen zich beter. De ervaren medewerkers voelen zich gewaardeerd. Na het volgen van deze opleiding bezitten (toekomstige) mentoren de skills om hun rol ten volle op te nemen. Als werkgever word je ontlast van enkele operationele taken én geniet je van een RSZ-vermindering. 

WAAR & WANNEER

  • Dinsdag 20 en 27 april 2021
  • Nieuwstraat 7 – 8000 Brugge (parking mogelijk aan parking ’t Zand)

VOORWAARDEN OM TE KUNNEN DEELNEMEN AAN DIT AANBOD:

  • maximum 1 deelnemer per unieke onderneming
  • de zaakvoerder of HR-verantwoordelijke van jouw onderneming vult de digitale HR-scan ‘Inclusieve Ondernemingen’ in via: https://i-diverso.be/hr-scan/ en bespreekt de resultaten van de digitale scan met een I-Diversomedewerker
  • jullie hebben via jullie sectorfonds niet de mogelijkheid om kosteloos een mentoropleiding te volgen

INSCHRIJVEN

NUTTIGE LINK

Deze opleiding is erkend zodat kan worden genoten van een RSZ vermindering bij het aanstellen van een mentor. Alle informatie over deze doelgroep-vermindering voor mentoren is te vinden op http://www.vlaio.be/maatregel/doelgroepvermindering-voor-mentors-vlaanderen