Bouwt u mee aan de inclusieve arbeidsmarkt?

Een arbeidsmarkt waar in de eerste plaats naar iemands talenten en competenties wordt gekeken en minder naar iemands gebreken. Dit ultieme einddoel – de inclusieve arbeidsmarkt - vormt de drijfveer voor I-Diverso. Wij begeleiden en ondersteunen bedrijven en organisatie in hun transitie naar inclusief ondernemen. Des te meer bedrijven deze stap zetten, des te dichter benaderen we een inclusieve arbeidsmarkt. Meer weten over de voordelen van een inclusieve arbeidsmarkt én inclusief ondernemen voor uw bedrijf?

Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Oudere werknemers, mensen met een beperkte scholing, anderstaligen, jongeren,… Kwetsbare doelgroepen hebben het niet gemakkelijk op onze hedendaagse arbeidsmarkt. Al te vaak kijken bedrijven en organisaties naar de gebreken en zien ze daardoor de competenties en mogelijkheden niet. Dit staat vreemd genoeg in contrast met de moeite die vele bedrijven en organisaties hebben om geschikte medewerkers te vinden. De inclusieve arbeidsmarkt biedt een positieve antwoord op een aantal actuele arbeismarktvraagstukken, zoals bijvoorbeeld op het gegeven dat we met zijn allen langer zullen werken én het feit dat bepaalde vacatures moeilijk invulling krijgen.

Mensen waarvoor de reguliere arbeidsmarkt op het eerste zicht moeilijk haalbaar blijkt, bieden – mits u als organisatie de stap zet naar inclusief ondernemen – toch heel wat mogelijkheden. Bijvoorbeeld: door het verschuiven van taken binnen de organisatie onder hooggeschoolde medewerkers, komen er taken vrij voor laaggeschoolde medewerkers. Meer info over jobdesign vind je hier.

Bouwen aan een inclusieve arbeidsmarkt

I-Diverso, WEB vzw en Groep INTRO  bouwden de afgelopen 25 jaar heel wat ervaring en expertise op in het begeleiden en toeleiden van kwetsbare groepen naar de arbeidsmarkt. Daarbij stelden we vast dat niet alleen de kwetsbare doelgroepen zelf een duwtje in de rug nodig hadden, ook bedrijven en organisaties moeten nog grote stappen zetten richting inclusief ondernemen en de inclusieve arbeidsmarkt.

Binnen de visie van een inclusieve arbeidsmarkt biedt I-Diverso een brede waaier aan HR-dienstverleningen, gaande van werving en selectie, coaching tot en met consultancy. Wij reiken bedrijven en organisaties praktische handvaten aan om samen werk te maken van een inclusieve arbeidsmarkt. Wij werken steeds op maat van elke organisatie of bedrijf. Onder bepaalde voorwaarden kunnen wij – dankzij overheidssubsidies en ondersteuning – specifieke dienstverleningen gratis aanbieden.