Wat kost een IBO aan de werkgever?

Een IBO is een aantrekkelijke manier voor een werkgever om een werknemer aan te werven tegen een uiterst lage kost. I-Diverso biedt daarbij een totaalbegeleiding. Naast het aanreiken van medewerkers die in aanmerking komen voor een IBO, analyseren we ook graag de kost die u als werkgever betaalt. We vervullen ook de nodige formaliteiten om uw IBO op te starten. Meer weten over IBO en de kost voor u als werkgever?

Contacteer ons vrijblijvend.

Bij een IBO betaalt een werkgever een lage kost voor een nieuwe medewerker, maar geeft hij deze een zogeheten Individuele Beroepsopleiding. Dit betekent dat de werkgever zich via een opleidingsplan op de werkvloer engageert om de nieuwe medewerkers een aantal competenties en taken aan te leren. In ruil voor de verlaagde kost voor de tewerkstelling, investeert de werkgever via een IBO dus extra in individuele opleiding. Voor elk traject is een IBO-coach voorzien die elke traject individueel opvolgt en zorgt voor een goede communicatie tussen alle betrokkenen.

In feite biedt een IBO aan een werkgever de kans om op termijn te beschikken over een goed opgeleide werknemer. Daarbij krijgt hij ook de opportuniteit om tijdens het opleidingstraject de mogelijkheden van een werknemer correct in te schatten.

Interesse in een IBO?

I-Diverso kan u op verschillende manieren ondersteunen bij een IBO:

  • Samen analyseren we de vacature en stellen we een haalbaar jobprofiel op. Daarbij komen uw verwachtingen en behoeftes uitgebreid aan bod.
  • Dankzij onze nauwe samenwerking met onze collega’s van vzw WEB (waarvan I-Diverso een onderdeel is) hebben wij een grondige kennis van de kandidaten die potentieel in aanmerking komen voor een IBO in uw bedrijf. Wij kennen de mogelijkheden en competenties van deze mensen door en door.
  • Wanneer u kiest voor een IBO met één van onze kandidaten, dan zorgen wij voor de administratieve aanvraag en nemen wij de begeleiding van de deelnemer op ons.
  • U mag bovendien rekenen op drie maanden nazorg waarbij we via coaching de vlotte integratie van uw nieuwe werknemer op de werkvloer persoonlijk opvolgen en ondersteunen.