Laat je vacature niet opbranden

4 januari 2023 | inclusief ondernemen | I-Diverso

Jonge vrouw verstuurt jobaanbieding

Waar we ons al eens aan mispakken, is dat we vacatures verspreiden zonder dat het een vuurtje in het hart van potentiële kandidaten doet branden.

Voor een vacature die de aandacht trekt, heb je brandstof nodig. Copy en foto’s die de warmte van je organisatie goed in beeld brengen. Foto’s van teamdagen zijn in die zin een waardevolle aanvulling.

Het gaat over potentiële kandidaten laten voelen dat ze welkom zijn ongeacht leeftijd, afkomst, geslacht, religie, fysieke beperkingen… Te hoge verwachtingen schrappen, helpt hier bij. Want ze blussen de interesse nog voor je effectief kan nagaan of de kandidaat bij de organisatie past.

Stel je daarom de vraag of wat in de vacature staat ook echt nodig is voor de job:

  • Moet de werknemer perfect Nederlands kunnen spreken of kan dit aangeleerd worden met coaching op de werkvloer?
  • Is een rijbewijs B vereist voor verplaatsing?
  • Is een diploma of ‘5 jaar ervaring in een gelijkaardige functie’ noodzakelijk?
  • Is er een onderscheid tussen nodige startcompetenties en competenties die de kandidaten nog kunnen aanleren?

Het is de will, niet de skill die iemand vol vuur voor je organisatie doet werken. Mogelijk kan de openstaande functie ook een leerplatform zijn voor kandidaten die ervaring willen opdoen. Zo zijn er tal van stagevormen waaruit aanwerving kan voortvloeien.

Door stages aan te reiken, activeer je een grote pool waardevolle arbeidskrachten die hun talenten kunnen tonen ondanks een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier ga je voor warme kansen bieden.

Ook wanneer je vanuit de organisatie scholing organiseert, is dit het vermelden in de vacature waard. Welke interne opleidingen worden aangeboden? Is er een meter/peter die de kandidaat bijstaat in zijn of haar inwerkperiode? Zicht op begeleiding binnen de functie kan een zetje zijn om zich toch aan de vacature te wagen.

Zeker als die vacature niet bulkt van moeilijke, dure woorden. Met klare taal en sprekende afbeeldingen ga je voor een no nonsens opstelling die opvalt tussen andere vacatures.  

We helpen graag bij het opstellen van een doelgerichte , overzichtelijke en warme vacature. In een praktische workshop bieden we praktische tips & tricks om onmiddellijk de vertaalslag te maken naar de eigen vacatures.

Wanneer? 19 januari van 9u tot 12u
Waar? Hoogstraat 98, 8800 Roeselare
Inschrijven kan je hier.