Menu

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mentoropleiding Antwerpen: 2 & 9 juni

2 juni 2022 @ 09:00 - 16:00

Mentoren opleiden binnen jouw organisatie? I-Diverso is erkend voor de mentoropleiding zodat kan genoten worden van een RSZ vermindering bij het aanstellen van een mentor.

In deze opleiding maak je kennis met de verschillende aspecten van het mentor zijn. Je krijgt inzicht in de taken en rollen van een mentor en in de relatie tussen mentor en de nieuwe medewerker of stagiair. Je leert inspelen op verschillende leerstijlen van mensen. Je leert hoe je mensen kan motiveren en hoe je op een positieve en stimulerende manier kan communiceren. Op het einde van deze opleiding heb je technieken en vaardigheden onder de knie om iemand goed te kunnen begeleiden als mentor.

Er komt ook een specifiek luik rond ‘hoe omgaan met jongeren’ aan bod in deze opleiding.

Het 2-daags programma bestaat uit de volgende 4 onderdelen:

  • Deel 1: Positie, rollen en taken van een mentor
  • Deel 2: Inzicht in leren
  • Deel 3: Communicatie- en coachingstechnieken
  • Deel 4: Observeren en evalueren

DOELGROEP

De opleiding is gericht op iedereen die mentor wil worden. Of voor mentoren die hun competenties als mentor willen verstreken. De inhoud is praktisch gericht en bewust laagdrempelig gehouden. Ze is minder geschikt voor leidinggevenden, teamverantwoordelijken of HRM-verantwoordelijken die niet zelf deze rol op zich nemen. Hiervoor heeft I-Diverso een aanvullende opleiding.  .

RESULTAAT

Nieuwe medewerkers of stagiairs zijn sneller ingewerkt, voelen ze zich beter ondersteund, en ontwikkelen zich beter. De ervaren medewerkers voelen zich gewaardeerd. Na het volgen van deze opleiding bezitten (toekomstige) mentoren de skills om hun rol ten volle op te nemen. Als werkgever word je ontlast van enkele operationele taken én geniet je van een RSZ-vermindering.

NUTTIGE LINKS

Deze opleiding is erkend zodat kan worden genoten van een RSZ vermindering bij het aanstellen van een mentor. Alle informatie over deze doelgroep-vermindering voor mentoren is te vinden op http://www.vlaio.be/maatregel/doelgroepvermindering-voor-mentors-vlaanderen

KOSTPRIJS

We kunnen deze opleiding éénmalig kosteloos aanbieden in 2022 in de regio Antwerpen dankzij ons ESF-project ‘Schakels naar Inclusief Ondernemen’. De opleiding wordt gesubsidieerd door ESF en de Vlaamse Overheid.

VOORWAARDEN OM TE KUNNEN DEELNEMEN AAN DIT AANBOD:

  • maximum 1 deelnemer per unieke onderneming
  • de zaakvoerder of HR-verantwoordelijke van jouw onderneming vult de digitale HR-scan ‘Inclusieve Ondernemingen’ in via onderstaande link en bespreekt de resultaten van de digitale scan met een I-Diversomedewerker: https://docs.google.com/forms/d/132Q5XQ1YEHXjyC9Gp48szCoMFMY4Rlht7S7Lx9vee7s/viewform?edit_requested=true
  • je kan de opleiding niet kosteloos volgen via jouw sectorfonds

 

Gegevens

Datum:
2 juni 2022
Tijd:
09:00 - 16:00
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://partners.groepintro.be/#/0/evenement/185

Locatie

Oudaan 16, 2000 Antwerpen
Oudaan 16
Antwerpen, Antwerpen 2000 België
+ Google Maps