ESF-Vlaanderen project 'Schakels Inclusief Ondernemen'

Juni 2020 lanceerde ESF-Vlaanderen een oproep die op I-Diverso’s bedrijfslijf geschreven is. Oproep 500 ging de ether in om samenwerkingsverbanden te vinden die inzetten op inclusief ondernemen. We vingen de geluiden op en schreven onze dienstverlening neer in een uitgebreid dossier.

Het werd gelezen en goedgekeurd om, met verschillende partners, een coherent en gefinancierd aanbod aan te reiken aan organisaties. Het aanbod omvat concrete handvaten voor zowel werkgevers als werknemers om een inclusieve onderneming, werkvloer en cultuur waar te maken.

De opzet

Vlaanderen stelt zich tot doel om tijdens deze beleidslegislatuur de werkzaamheidsgraad structureel te verhogen en meer mensen aan de slag te hebben.

ESF-Vlaanderen wil met het project Schakels Inclusieve Ondernemingen daar toe bijdragen door ondernemingen en werkvloeren bewust te maken van de mogelijkheden van alle talenten op de arbeidsmarkt.

De inzet is om een ondersteuningsaanbod aan te bieden aan ondernemingen, zelfstandigen, organisaties, werknemers, werkzoekenden/initiatieven.

In dit aanbod, waarbij stappen gezet worden richting een inclusieve arbeidsmarkt, krijgt I-Diverso, samen met tal van partners, de kans te voorzien.

Hoe gaan we te werk?

Samen met een breed en complementair partnerschap, reiken we een ondersteuningsaanbod op maat aan van ondernemingen en hun werkvloeren.

De focus is Vlaanderenbreed, over alle sectoren heen. Want elke onderneming heeft baat bij ondersteuning in/richting inclusief en duurzaam ondernemen.

De dienstverlening wordt uitgewerkt om twee doelen te realiseren:

  • De invulling van vacatures rekening houdend met het beschikbare arbeidspotentieel (instroom)
  • De werknemers duurzaam aan de slag houden in huidige of nieuwe functie of sector (retentie)

We geloven erin dat onze aanvullende expertise voor bedrijven, leidt tot een innoverend vermogen en een sterkere arbeidsmarktpositie.