De impact van digitale coaching

30 mei 2023 | Geen categorie | I-Diverso

We zijn enthousiast om het inspirerende traject van het Digicoaching-pilotproject te delen, geïnitieerd door het sectorfonds LDE. Dit initiatief bood de mogelijkheid om werknemers te coachen bij het verbeteren van hun digitale vaardigheden. En welke betere setting is er om deze transformerende onderneming te leiden dan de heerlijke ambiance van het buurtrestaurant in Halle, CULTUURCENTRUM 'T VONDEL HALLE?

Individuele digicoaching bij buurtrestaurant 't Vondel

Onze collega Ann De Troch van I-Diverso begeleidde dit individuele Digicoaching-project. Dankzij haar voeling met de horecabranche, voortkomend uit het feit dat haar ouders vroeger een restaurant hadden, kon ze moeiteloos inleven in het werk van de deelnemer en de essentiële vaardigheden begrijpen die nodig zijn.

Digicoaching gaat verder dan het aanleren van basisvaardigheden op de computer; het gaat ook om het overwinnen van verschillende obstakels zoals #zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Gedurende 22 sessies, verspreid over zeven weken met drie uur per week, hebben we een solide basis gelegd voor deze onmisbare vaardigheden.

Ik begon met het aanleren van fundamentele digitale vaardigheden en gaf gebruiksvriendelijke tips voor de computer. Samen organiseerden we mappen op het bureaublad en installeerden we veelgebruikte links. Ik leerde efficiënte technieken voor het opslaan, ophalen en afdrukken van documenten. Daarnaast verkenden we populaire apps zoals Itsme, de website van VDAB en het gebruik van e-mail. Ik merkte dat het opbouwen van digitale zelfredzaamheid ook hielp bij het overwinnen van de angst om met computers te werken.

Ann De Troch - I-Diverso coach

De interactie tussen de deelnemer en coach verliep buitengewoon goed, waarbij de coachingsessies altijd plaatsvonden op de werkplek van de deelnemer. "Om 10 uur genoten we altijd van een korte pauze, waarbij we samen met andere horecamedewerkers gezellig soep dronken en een gevoel van kameraadschap en verbinding creëerden."

Het creëren van een veilige en stimulerende omgeving versnelt het verlagen van drempels. Het getuige zijn van de uitbreiding van vaardigheden én verantwoordelijkheden door middel van coaching is een ongelooflijk lonende ervaring. Het overstijgt louter technische instructie; samen overwinnen we obstakels, koesteren we zelfvertrouwen en verbeteren we sociale bekwaamheid.