Anderstalige werknemers op de werkvloer? Wij zorgen voor taalcoaching

Via taalcoaching ondersteunt I-Diverso anderstalige werknemers voor een vlotte integratie op de werkvloer. Zowel individuele coaching als een groepsbegeleiding van anderstalige werknemers behoren tot de mogelijkheden. Wij richten ons niet op algemene Nederlandstalige lessen voor uw anderstalige werknemers, wél werken we gericht aan het slopen van taalbarrières op de werkvloer en werkgerelateerde communicatie.

Ontdek hier alles over onze coachingsmogelijkheden voor anderstalige werknemers.

 

De integratie van anderstalige werknemers op de werkvloer vormt één van de antwoorden op een krappe arbeidsmarkt. Anderstalige werknemers vormen absoluut een meerwaarde voor uw organisatie of onderneming, op voorwaarde dat er ondersteuning aanwezig is voor een vlotte integratie.

Bedrijven die bewust kiezen voor inclusief ondernemen, beschouwen anderstalige werknemers als een verrijking voor hun onderneming en niet als een handicap. Uiteraard vraagt dit wel de nodige inspanningen van alle partijen. Wij ondersteunen u zowel de werknemers als de werkgever in het wegwerken van taalbarrières.

Coaching van anderstalige werknemers

Taalondersteuning en taalcoaching van anderstalige werknemers vormt één van de specialiteiten van I-Diverso. We geven geen lessen Nederlands, wél gaan we gericht op zoek naar praktische handvaten die eventuele taalbarrières op de werkvloer overbruggen.

We kijken naar de werkinstructies én zorgen via hulpmiddelen ervoor dat uw anderstalige werknemers hun praktische taken kennen en begrijpen. Onze coaching staat volledig in het teken van veilig, voldoende snel én correct werken zodat ook uw anderstalige werknemers het beoogde werkrendement behalen.

Coaching in kleine groepjes anderstalige werknemers

Wanneer u meerdere anderstalige werknemers in kleine groepjes wilt coachen, dan ontwikkelden we hiervoor een eigen methodiek: conversatietafels. Binnen deze methodiek komen we over een periode van enkele maanden meerdere keren met uw anderstalige medewerkers samen. Elke groepssessie omvat één à twee uur waarbij we uw anderstalige werknemers in groep praktijkgerichte tips aanreiken om de taalbarrières op de werkvloer te overwinnen.

Wat kost taalcoaching van anderstalige medewerkers?

Dankzij ondersteuning en subsidies van de overheid kunnen wij jaarlijks een aantal coachingstrajecten gratis aanbieden. Vraag ons gerust naar de voorwaarden.